Dřevostavba moderní styl bydlení

Tlak společnosti na udržování zeleně a přírodní krásy bude stále vyšší a tedy existuje možnost, že v budoucnu nebudou vůbec chtěné zděné rodinné domy. V tomto případě dřevostavby budou jasnou volbou.

Dřevostavby můžeme rozdělit do dvou hlavních kategorií výstavby. Sendvičové a masivní. Sendvičové dřevostavby ve zkratce - mají stěnovou konstrukci z masivních dřevěných hranolů. Stěna domu se zaklápí deskou, která se vyrábí lisováním štěpků nebo hoblin, které dohromady spojuje polyuretanové pojivo - (OSB deska). Zároveň tato deska funguje jako výztuž plášť dřevostavby a má i velmi dobré izolační schopnosti.

Stěny jsou samozřejmě dále tepelně zaizolovány minerální vatou a fasáda dřevostavby plní další funkce izolace jako kontaktního zateplovacího systému s omítkou.
Jednou z hlavních výhod dřevostaveb je určitě cena. Pokud spočítáte, že můžete mít třeba bungalov pro 2 – 3 členy domácnosti i s pozemkem za cenu bytu 3+kk, tak je to přece větší pohodlí a hlavně mnohem více prostoru a přírody kolem Vás.

Výhoda dřevostaveb je i v tom, že jsou nenáročné na údržbu a tak můžete se věnovat více svým zálibám a rodině.
I díky výborným izolačním vlastnostem si je lidé pořizují. Kvalitně postavená dřevostavba Vám může hodně ušetřit a to protože má výborné akumulační vlastnosti a velmi nízké tepelné ztráty, a proto nepotřebuje běžný systém vytápění. Z toho důvodu je opravdu důležitým prvkem při stavbě dřevostavby kvalitní izolace.

Dřevostavba je oblíbená i pro rychlost výstavby. Je o mnoho rychlejší než stavba cihlových nebo podobných materiálů. Výstavba trvá jen pár měsíců a další výhodou je suchý proces výstavby, který umožňuje stavět i v zimních měsících.
Nastěhovat se můžete ihned po dokončení. Díky značným úsporám při běžném provozu Vám dřevostavba začne vracet po částech vložené finanční prostředky. Při každoročním zdražování cen energií je nízkoenergetická dřevostavba tím pravým pro snižování dopadu stálého navyšování.

A jak se cítí investoři a jejich rodiny v dřevostavbách?

Někoho k pořízení dřevostavby vede obliba v tomto materiálu, jiného moderní komfort, který stavba nabízí, ale určitě všechny spojuje aspoň trochu záliba v přírodě a opravdu pocitově se v dřevostavbě cítíte bezvadně.
Pokud nevidíte dřevostavbu růst, nerozeznáte ji po dostavbě od jiných rodinných domů. Díky tomu, dřevostavbu bez problému zasadíte do starší i nové, moderní zástavby. Je to prostě jedinečnost a životní styl bydlení, které Vám dodává určitou lehkost, komfort, bezstarostnost, kvalitu, nenáročnost údržby a navíc šetří Vaše výdaje.

Dřevostavba moderní styl bydlení Adresa : http://www.spirax.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: dřevostavby, bydlení, rodinný dům, novostavba, bungalov, bydlení
Uloženo: 08.10.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde