Zahradní jezírko

Vodní plocha na zahradě u domu – to je sen mnoha majitelů rodinného domu. Klasický bazén není z finančního hlediska nikterak levnou záležitostí a navíc, těch dní v roce, kdy se člověku chce shladit ve venkovní vodě, také není mnoho. Levnější variantou je zahradní jezírko. Z hlediska estetického je rozhodně cennějším prvkem zahrady, než bazén. Plní taktéž svou úlohu v mikroklimatu vaší zahrádky a na rozdíl od bazénu se dá realizovat, tak, aby Vás jeho provoz nestál téměř nic. Existuje celá řada společností nabízejících zahradnické služby, včetně budování zahradních jezírek. Populární zahrada na klíč včetně zahradního jezírka s sebou většinou nese snížené náklady díky opakujícímu se projektu, ale samozřejmě na úkor originality. Pak také existuje možnost, že si zahradní jezírko zbudujete sami a pokud se tak rozhodnete, budou se vám hodit následující rady.
Poté, co si rozmyslíte, jaký bude mít jezírko tvar, a kde bude umístěno, Vás čekají výkopové práce. U nich by se mělo brát v úvahu, že na dno i stěny bude položena PVC fólie. Stěny by tedy neměli být příliš prudké a na dně ani na stěnách nesmí být ostré fragmenty, jako kamení, nebo stavební suť. Před položením fólie, je třeba jámu vysypat tenkou vrstvou písku (cca 8cm), nebo vystlat geotextílií, což je snadnější, ale dražší.
Poté můžete položit fólii zabraňující propouštění vody. Do Jezírka potom můžete nasypat kačírek, který zakryje dno a položit kameny různé velikosti. Při pokládání kamenů pozor na protržení fólie. Na instalaci těžších kamenů si klidně můžete počkat až po napuštění jezírka vodou, práci vám to ulehčí. Pro udržování čisté vody v jezírku existuje celá řada filtračních zařízení, pokud však máte dostatečně hluboké jezírko s přítokem i odtokem vody, nejlépe v zástinu, můžete zkusit, zda bude voda po čase od napuštění čistá a pokud ne, teprve pak přikročte k nákupu filtrace.

Zahradní jezírko Adresa : http://zahradybrada.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: zahradnické služby Plzeň, zahrada na klíč Plzeň
Uloženo: 05.03.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde