Zasklívání balkonů a lodžií AluMistr

Elegantní design, moderní materiály, komplexní řešení, variabilita systémů - to jsou hliníkové systémy AluMistr pro balkony a lodžie. Výhradním výrobcem těchto systémů je společnost Alumistr s.r.o.. Široké portfolio společnosti nabízí jednak rámové hliníkové systémy AluPlus a AluCombi také bezrámové systémy pro zasklívání balkonů a lodžií AluVista a AluVerso, jejichž „čistý“ vzhled bez okenních rámů nijak nenarušuje architektonický ráz budovy.

Rámové systémy AluPlus a AluCombi jsou především vhodné na návětrné strany panelových domů. Hliníkové systémy totiž vydrží i extrémní povětrnostní podmínky, což je ověřeno řadou jejich instalací ve skandinávských zemích.

AluPlus – variabilní systém pro všechny balkony a lodžie

AluPlus je rámový zasklívací systém z hliníkových profilů. Výplň je vsazena do hliníkového rámu, který pojíždí po spodní kolejnici pomocí nerezových ložisek. Výplní může být čiré i barevné sklo, bezpečnostní lepené sklo, kalené sklo nebo izolační dvojsklo.

Standardní barevnost hliníkových profilů je bílá nebo přírodní elox, další barvy lze objednat na zakázku například podle barevnosti domu. Provedení systému pro zasklívání lodžií může být pevné - bez možnosti otevírání, nebo posuvné ve variantách - 2dílné až 5dílné. Okna se zasouvají za sebe, takže při 5dílném provedení lze docílit otevření až 4/5 zasklené plochy. Obě provedení můžete navíc jakkoliv kombinovat.

Rámy oken, vodicí kolejnice a uzavírací lišty jsou vyrobeny z kvalitních hliníkových slitin, spojovací materiál je z nerezu. Těsnost celé konstrukce je zajištěna kartáčkovým těsněním, které navíc tlumí vibrace a hluk. Křídla zajíždějí za sebe s možností uzamykání z obou stran a okna jsou opatřena pojistkou.

Snadné ovládání i bezúdržbový provoz zasklené lodžie

Systém AluPlus je vhodný k instalaci na balkony a lodžie až do 50 výškových metrů. Výhodou systému AluPlus je velmi snadné ovládání a bezúdržbový provoz. Pokoj bude díky zasklení lodžie či balkonu chráněn proti hluku, prachu, exhalacím a nepřízni počasí a sníží se také tepelné ztráty. Předpokládaná životnost je cca 50 let. Rámový systém AluPlus je používán pro zasklení balkónů a lodžií, samostatné konstrukce zábradlí, dělící příčky interiérů, altány, přístřešky a jiné hliníkové konstrukce.

Hliníkové systémy AluCombi a AluTerm

AluCombi se odlišuje od systému AluPlus vertikálními profily, které jsou robustnější a tužší, což umožňuje využití tohoto systému pro instalace do vyšších stavebních otvorů. Rámový systém AluCombi je používán především pro hliníkové konstrukce v podobě altánů či přístřešků, dělících příček do interiérů, ale lze jej využít i pro zasklení balkonů nebo lodžií.

Do portfolia společnosti patří i hliníkový systém AluTerm, který je určen především pro konstrukce altánů a zimních zahrad. Systém je vzhledově shodný s rámovým systémem AluCombi. Hliníkové profily AluTerm jsou však navíc opatřeny plastovými prvky pro zlepšení izolačních vlastností systému.

Proč pro zasklení balkonu zvolit rámové systémy?

Systém otevírání u rámových systémů je posuvný, proto jsou rámové systémy vhodné pro balkony a lodžie, které nejsou dostatečně hluboké a otevírání jednotlivých oken do vnitřního prostoru balkonu nebo lodžie by zabíralo zbytečně mnoho užitečného místa.

Další nespornou výhodou rámových systémů, která vyplývá z posuvného systému otevírání, je možnost snadného zabudování různých typů zastínění. Do hliníkových rámů lze navíc připevnit sítě proti hmyzu.

Více informací a podrobnější technický popis rámových systému pro zasklení balkonů a lodžií a konstrukci altánů a zimních zahrad najdete na www.alumistr.cz


Zasklívání balkonů a lodžií AluMistr Adresa : http://www.alumistr.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: balkóny, lodžie
Uloženo: 09.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde