Designová otopná tělesa a el. radiátory

Designová otopná tělesa a elektrické radiátory BITHERM

Design otopných těles a elektrických radiátorů BITHERM je pro výrobní společnost ELVL hodnotovým atributem, který se významnou měrou podílí v celkové nabídce komfortních designových těles na trhu TZB. Široký sortiment nekonečné výrobkové řady BITHERM pokrývá svou variabilitou, flexibilitou a skladebným uspořádáním dekorů současné požadavky moderního i nadčasového interiérového designu. Z nabídky si lze vybrat přizpůsobivý, ale i výrazný design otopné plochy radiátorů s horizontální nebo vertikální orientací. Nabízená široká barevná paleta ze vzorníku RAL, akrylátu nebo přírodní barvy kovu v transparentním laku a doplňky z přírodních materiálů spolu s variabilně řešeným připojením radiátorů k otopné soustavě ventilovou soupravou Danfoss nebo Heimeier rozhodně vyhoví požadavkům i toho nejnáročnějšího zákazníka.

Originální konstrukční řešení radiátorů BITHERM Logic nabízí rozmanité skladebné konstrukce radiátorů nekonečných možností tvarů a dekorů v provedení teplovodním, kombinovaném, ale i elektrickém, které se esteticky přizpůsobují požadavkům společenského i bytového interiéru. Flexibilní konstrukce otopných těles a elektrických radiátorů umožňuje radiátory tvarovat do oblouku nebo je umístit do prostoru interiéru jako prostorové topení, případně topný solitér, pomocí upevňovací konzole do podlahy.

Radiátory a otopná tělesa BITHERM je možné navrhnout a umístit do libovolného interiéru domu či bytu, kde se tvarově, barevně a funkčně sladí s interiérovou skladbou stavebních i zařizovacích prvků. Jako praktické doplňky pro radiátor BITHERM jsou připraveny chromované háčky a madlo na odkládání županu, ručníku a osušky v koupelně nebo odkládání svršků při umístění radiátoru v zádveří. Tímto způsobem umístěné chromové háčky nebo chromovaná madla na radiátor mají nejen praktické využití, ale je zúročeno vyzařované teplo k sušení a dosoušení použitých ručníků, ale i k ohřevu těchto zavěšovaných textilií. Koupelnové radiátory lze barevně sladit s obklady nebo výrazně odlišit, případně obkladem přímo obložit část otopné plochy radiátoru. Do vstupní haly nebo chodby je vhodné a praktické umístit radiátor se zabudovaným zrcadlem.

Na rozdíl od tradičních konvektorů a podobných otopných těles s konvekčním způsobem sdílení tepla v soustavě ústředního vytápění topná tělesa BITHERM předávají teplo do prostoru sáláním a následně konvekcí. Tím je zajišťováno rovnoměrné a příjemné sdílení tepla pro docílení tepelné pohody ve vytápěném prostoru. Přenos tepla z topného zdroje přes konvekční žebra do sálavých ploch, zejména u elektrických radiátorů, nezpůsobuje vysoké povrchové teploty na těchto sálavých plochách. Příliš vysoká teplota na sálavé ploše působí při pobytu v její blízkosti nepříjemně a je i z pohledu ekonomiky vytápění nevhodná.

Konstrukce otopného tělesa BITHERM se vyznačuje velkým teplosměnným povrchem, který zaručuje vysoký výkon tělesa i při nízké teplotě zdroje topení. Touto vlastností je eliminován zdraví škodlivý jev ionizace vzduchu, který vyvolává různé zdravotní obtíže. Za tímto účelem jsou otopná tělesa konstruovaná ze skladebných hliníkových lamel, které vytvářejí v ucelené skladebné sestavě mnohanásobné konvekční průduchy a čelní sálavé výhřevné plochy.

U všech typů otopných těles BITHERM je připojení na ústřední topení zajištěno závitovými hrdly s vnitřním ½″ závitem a je možné radiátor doplnit sadou pro kombinované vytápění v provedení s termostatem nebo bez termostatu. Kombinovaný způsob topení, tj. teplovodní otopné těleso vybavené elektrickým topným tělesem, umožňuje v topném období využívat ústřední vytápění s centrálním zdrojem tepla. Mimo topnou sezónu lze lokálně využívat elektrický zdroj tepla pro zajištění potřeby otopu místnosti v chladných letních dnech nebo v koupelně slouží k dosoušení ručníků a osušek po jejich použití. S oblibou se využívá kombinovaný způsob provozu otopného tělesa v koupelnách mimo topné období pro rychlé a snadné dosažení zvýšené teploty prostoru pro koupel.

Konstrukční řešení BITHERM Logic vytváří široký prostor nejen pro otopná tělesa určená k zabudování do teplovodní otopné soustavy, ale nabízí i obdobné realizace pro elektrické vytápění. Konstrukce bezkapalinových elektrických radiátorů je využívána k elektrickému přímotopnému vytápění. Pro zajištění a udržení prostorové teploty v době přechodné výluky v dodávce nízkotarifní elektřiny lze radiátory doplnit keramickým akumulátorem tepla, do kterého probíhá částečná akumulace tepla v době nízkého tarifu. Prioritou elektrického radiátoru v případě jeho doplnění o akumulátor tepla je dodávat potřebné teplo do vytápěného prostoru a následně nezužitkované teplo akumulovat. Tato funkce probíhá opačným způsobem než u běžných akumulačních topidel, u kterých dochází nejprve k akumulaci tepla a následně k uvolnění akumulovaného tepla pro účel vytápění. Z pohledu uživatele na požadavek vytápění a nákladů na provoz topení je ekonomicky výhodné a úsporné vytápění s elektrickými radiátory BITHERM s akumulací tepla.

Elegance, kvalita, spolehlivost, tvarová flexibilita, prostorová přizpůsobivost a v neposlední řadě vysoký tepelný výkon jsou charakterizující vlastnosti každého designového otopného tělesa a elektrického radiátoru značky BITHERM vyráběného společností ELVL s.r.o.
Designová otopná tělesa a el. radiátory Adresa : http://www.bitherm.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: radiátory, topení, vytápění, sušák, vysoušeč, regulátor teploty, topné tyče
Uloženo: 10.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1.2
Hodnocení webu: 1.2

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde