Bazény aneb Komfort, hygiena a zábava so

Hodnocení bazénů
Současná nabídka s bazény je natolik rozmanitá, že si z ní vybere každý podle svých představ a také s ohledem na své finanční možnosti. Ale vedle toho, co se nám líbí a na co máme peníze, bychom se také měli zaměřit na několik dalších hodnotících hledisek, co se výběru bazénů týče. Mezi taková hodnotící kritéria zcela nepochybně patří materiálové, manipulační, dispoziční a nakonec i bezpečnostní vlastnosti bazénů. Pamatujte, že:
- bazény vyrobené z kvalitního materiálu, jakým je např. třívrstvé PVC, mají podstatně delší životnost,
- přednost mají bazény, jejichž montáž i demontáž nevyžaduje vysoké nároky na čas ani na fyzickou zdatnost jedince,
- výběr velikost bazénů musíte přizpůsobit stejně tak potřebám koupajících, jako i dispozičním předpokladům exteriéru (plavecký komfort pro jednoho plavce začíná na 4,5 m),
- bezpečnost by měla být při koupání v bazénech na prvním místě, takže je opatřete bezpečnými schůdky pro vstup do vody i výstup z ní, vyvarujte se přítomnosti ostrých hran ve vodě, vodu pečlivě ošetřujte a koupou-li se v bazénu děti, zajistěte nad nimi dohled dospělou osobou.
Přednosti pískové filtrace
Písková filtrace je jedinou správnou volbou v případě výběru filtračního zařízení pro bazény s převyšujícím objemem nádrže nad pět tisíc litrů. Je to z toho důvodu, že písková filtrace nabízí technologicky vyspělejší zařízení nejen z hlediska filtrace vody v bazénech, nýbrž i vody pitné, než jak je tomu v případě kartušové filtrace. Podstata fungování pískové filtrace je založena na vychytávání nečistot z vody pomocí částeček křemičitého písku, který kladou protékající vodě přirozený odpor, díky čemuž se voda filtruje a jako přefiltrovaná se hadicí vedoucí ze zařízení pískové filtrací vrazí zpět do bazénů, kde po celou dobu zapnuté pískové filtrace koluje. Důležitý je i fakt, že výkon pískové filtrace nikterak nesnižuje, je li současně s filtračním zařízením v provozu i jiné bazénové příslušenství, jako je např. vodní vysavač. Písková filtrace je tak vysoce výkonným a bezkonkurenčním zařízením, které je prvním předpokladem zdravého a současně i ekonomického koupání, jelikož si díky jejím kvalitativním vlastnostem budete moci dovolit ubrat na bazénové chemii.
Praktičnost solární sprchy
Pod pojmem solární sprcha se neskrývá nic jiného, než velice jednoduchá, ale přitom velmi efektivní forma zahradní sprchy s akumulačním zásobníkem o objemu až 35 litrů. Ohřev vody, která je do vnitřního zásobníku solární sprchy přiváděna klasickou zahradní hadicí, zajišťuje sluneční energie. Nutno zmínit, že tento zásobník uvnitř solární sprchy současně slouží i jako solární kolektor, čímž je umožněn nejenom velice rychlý ohřev vody, ale i její ohřátí až na teplotu dosahující hodnoty 60°C. U některých modelů solárních sprch se pak můžete setkat s mísící baterií spolu s regulátorem teploty, který vám umožní nastavení požadované teploty, jako je tomu ve vaší koupelně. Ze všeho nejdůležitější je ale význam solární sprchy, který spočívá v osprchování našeho těla a tím i zbavení nečistot z jeho povrchu před vstupem do bazénu nebo naopak v omytí těla od zbytků bazénové chemie při výstupu z vody. Solární sprcha si tak právem zaslouží označení levného a ekologického nástroje, kterým lze zvýšit hygienu koupajících se v bazénech.

Bazény aneb Komfort, hygiena a zábava so Adresa : http://www.hawaj.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: bazény, filtrace, sprcha
Uloženo: 12.01.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde