Unikátní cihla s integrovanou izolací na

Budoucí majitelé se často rozhodují, zda dům zateplí, nebo využijí materiál, který již není potřeba zateplovat. Toto dilema řeší zcela nový unikátní produkt – cihelné bloky HELUZ Family 50 2in1, které v sobě spojují ty nejlepší vlastnosti kvalitního zdicího materiálu a tepelné izolace.

Nové broušené cihelné bloky, které jako žhavou novinku uvádí začátkem července na český trh společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s., jsou výsledkem několikaletého vývoje. Základem produktu je v Čechách i na Slovensku oblíbená cihla HELUZ Family 50, do jejíchž dutin je vložena tepelná izolace v podobě expandovaného polystyrenu. Vznikl tak jedinečný zdicí materiál, který má nejlepší tepelněizolační parametry na trhu a je vhodný pro výstavbu domů s téměř nulovou spotřebou energie.

Expandovaný polystyren, který je v dutinách cihel pevně fixovaný a i při vyřezávání otvorů pro elektroinstalace či úpravách velikosti bloku zůstává uvnitř cihel, nabízí výborné tepelněizolační vlast¬nosti, jež dosahují lepších výsledků než minerální vlna. Tepelněizolační parametry původního výrobku se tak zvýšily až o 40 %. Jednovrstvé zdivo z cihel HELUZ Family 50 2in1 díky tomu s rezervou splňuje požadavky na obvodové konstrukce nulových, pasivních a nízkoenergetických domů bez dodatečného zateplení.

Kromě tepelněizolačních parametrů vyniká zdivo i svou pevností, masivností a trvanlivostí. Další výhodou cihelných bloků HELUZ FAMILY 50 2in1 je jejich paropropustnost, která zamezuje hromadění zkondenzované vodní páry, jak tomu může být u nesprávně provedených kontaktních zateplovacích systémů. HELUZ Family 50 2in1 tak má předpoklad stát se lídrem na trhu stavebních materiálů.

Zajímavostí také je, že cihelný bloky HELUZ Family 50 2in1 vznikl v rámci projektu, který byl realizován ve spolupráci se Stavební fakultou ČVUT Praha v programu Výzkum a vývoj nové generace cihelných prvků jednovrstvého zdiva a který byl podpořen z prostředků státního rozpočtu prostřednictvím Ministerstva průmyslu a obchodu ČR.
Zajímavý tip – pasivní dům HELUZ HIT

Pasivní dům HITCihlový pasivní dům HELUZ HIT je rodinný dům střední velikosti s užitným podkrovím, nepodsklepený, s garáží, který je určen svým vnitřním uspořádáním pro 4člennou rodinu. Tvar domu je navržen jako jednoduchý, kompaktní a je vhodný do typické vesnické a příměstské architektury. V přízemí se nachází obývací pokoj s jídelnou a kuchyní, technické i hygienické zázemí a šatna. V podkroví jsou dva dětské pokoje a ložnice se šatnou a koupelnou. HELUZ HIT je především určen pro rovinatý nebo mírně svažitý terén. Garáž je možné v případě potřeby situovat i na jiné místo pozemku.
O společnosti

Společnost HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. vznikla v roce 1992. Vlastní celkem osm výrobních provozů ve třech lokalitách. V Dolním Bukovsku, kde sídlí také centrála společnosti, je cihlářská výroba, výroba stropních konstrukcí, výroba roletových překladů a výroba cihelných komínů. V Hevlíně u Znojma jsou dva výrobní závody na kompletní cihlářský sortiment a v Libochovicích nedaleko Prahy je cihelna a panelárna.

Společnost je největším českým výrobcem cihlářského zboží. Vyrábí a dodává komplexní cihelný systém pro hrubou stavbu, jehož součástí jsou tepelněizolační cihelné bloky pro obvodové zdivo, cihly pro nosné, příčkové a akustické zdivo, keramické stropy a překlady, nosné překlady pro venkovní rolety a žaluzie, keramické stropní panely, cihelné komíny, cihelné obkladové pásky a nepálené cihly.

Unikátní cihla s integrovanou izolací na Adresa : http://pasivnidum.info/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: pasivní dům, Heluz, pasivní dům HELUZ HIT, HELUZ Family 50,cihly, komín, komíny
Uloženo: 09.11.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde