Hledání práce a bytu

V důsledku celosvětové finanční krize jsme byli v několika posledních letech svědky výrazného propadu cen nemovitostí. Přesto se ale ceny bytů v rámci celé republiky výrazně odlišují.
Spousta obyvatel Ostravy, především pak mladší generace, si často shání práci v Praze, kde jsou platové podmínky pořád ještě nesrovnatelně lepší. Zrychlující se možnosti dopravy, ať už chcete jezdit vlakem nebo vlastním autem, má za následek, že spousta lidí časem zjistí, že pokud jim jejich zaměstnání umožňuje fungovat alespoň trochu flexibilně, je pro ně nakonec výhodnější bydlet na Ostravsku a do pražského zaměstnání jednoduše dojíždět. Ceny za celoroční dopravu vlakem jsou totiž pořád mnohem levnější, než pražské byty. Ostrava se tak může stát jakousi obrovskou ubytovnou pro Pražské zaměstnance, kteří v metropoli peníze pouze vydělají a utratí je v Ostravě. Velké ceny pražských bytů, tak můžou nakonec paradoxně hlavnímu městu ublížit.
Je skutečně neuvěřitelné, jak různě drahé jsou u nás byty. Praha jako hlavní město je samozřejmě specifická a tudíž se člověk nemůže divit, že jsou zde nemovitosti výrazněn dražší, zvláště pak v centrálních částech metropole. Jaké je ale srovnání s ostatními jinými byty? Ostrava například je velice rychle se rozvíjející město. Služby zde všeobecně dosahují stejné kvality jako v hlavním městě. Přesto, že Ostrava navíc patří mezi nejzelenější města ve střední Evropě, drží se stále jakousi zvláštní image hornického města plného smogu, kouře, špíny a zle vypadajících lidí. Není cílem tohoto článku zkoumat příčiny stále udržované představy o „Černé Ostravě“. Daleko víc nás zajímá srovnání cen bytů, které skutečně extrémní. Garsoniéra v centru Prahy klade na případné zájemce o koupi stejné finanční požadavky jako menší domek na severu Moravy, který je od centra Ostravy vzdálen třeba jen pár minut cesty. Důležité je také si uvědomit, že ceny za ostatní služby ve zmíněných městech už zdaleka tak odlišné. Například městská hromadná doprava stojí prakticky stejně. Co z toho vyplývá?


Hledání práce a bytu Adresa : http://www.mmreality.cz/cs/nabidka/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: Nemovitosit
Uloženo: 07.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde