Dřevěné podlahy – trendy

Dřevěné materiály patří k jedněm z nejstarších materiálů, ze kterých se vyrábí jakýkoliv nábytek a podlahoviny. Není divu, protože dřevo je čiště přírodní materiál, ze kterého vyzařuje teplo a navíc v lidech probouzí souznění s přírodou. Tento typ podlah se stal velmi oblíbeným hlavně díky jeho praktičnosti úspornosti. Dřevěná podlaha je také vhodná a zdravá pro každého, protože uvolňuje potřebnou vlhkost a naopak také vlhost pohlcuje.

Samozřejmě v dnešní době existuje dřevěných podlah nepřeberné množství. Mezi nejznámější a nejužívanější se řadí podlaha plovoucí. Jak již z názvu vyplývá, tato dřevěná podlaha není připevněna k podkladové vrstvě, je na ni pouze položena, tudíž „plave“. Je tak velmi jednoduché podlahu odebrat a přemístit bez zbytečných velkých výdajů. Tyto plovoucí podlahy mohou být dřevěné a laminátové. Laminátové podlahy jsou téměř k nerozeznání od těch klasických dřevěných. Používá se zde imitace dřeva. Díky té si lze vybrat z nepřeberného množství vzorů. Mezi hlavní výhody patří především taktéž nízká cena, rychlost pokytí a odolnost proti poškrábání. Ta je velmi vhodná pro ty, kteří vlastní čtyřnohé mazlíčky a děti. Jsou totiž také zdravotně nezávadné a vhodné i pro alergiky. Naši zákazníky jsou domácnosti, sportovní kluby, restaurace, bary, kanceláře. Jsou vhodné pro jakýkoliv typ objektu a lze pod ně uplatnit podlahové vytápění. Oproti tomu mezi nevýhody patří hlučnost, poměrná křehkost a odolnost proti rozbití.

Dřevěné plovoucí podlahy jsou vyráběny z masivního dřeva, které zajišťují přírodní eleganci a nadčasovou krásu. Jsou velmi odolné proti odrání a zajistí Vám snadný úklid. Jsou zdravotně nezávadné a nebudete mít problém s bakteriemi a různými roztoči. Oproti tomu k velkým nevýhodám patří reakce na vlhkost. Jelikož je dřevo přírodní materiál, je pochopitelné, že na něj vlhkost působí. Avšak v dnešní době už naši technici vymysleli jedinečné technologie, které zabraňují posunům a smršťování dřeva. Můžete si tak v klidu tuto podlahu objednat a vychutnat si jedinečný přírodní materiál u vás doma. Lze jej použít kamkoliv, jen není vhodné do vlhkých místností jako jsou koupelny a prádelny. Pro nejnáročnější zákazníky však může být problém malého výběru dekorů. Pro tyto zákazníky je doporučováno dubové dřevo, které je sice nejdrazší, ale také nejluxusnější.

Mezi nejmodernější trendy mezi dřevěnými podlahovými krytinami patří vícevrstvené dřevěné podlahy. Ty zamezují nepříjemnému posunování dřeva ve vztahu k vlhkosti a přírodním vlivům. Jsou pokládány sendvičově a jsou pokládány podobně jako plovoucí. Zajistí nám tak absenci nepěkných spár.
Dřevěné podlahy – trendy Adresa : http://www.parketypodlahy.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: dřevěné, podlahy
Uloženo: 08.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde