Parkety se vrací

Dřevěné parkety jsou typem podlahové krytiny, které zná každý. Je to velká klasika, která byla za totality číslem jedna v podlahovinách. Vlivem technologického pokroku a rozvoje moderních technologií se od klasických parket postupně upouštělo a nahradily je také velmi populární plovoucí podlahy. Dnes je na trhu nepřeberné množství materiálů, mezi kterými je velmi těžké si vybrat tu správnou. I přes všechny novinky na trhu parkety nic nezasáhlo a stále si získávají na oblibě i u mladších generací. Lze hovořit o tom, že parkety zažívají opět svůj boom.

Divíte se proč klasické parkety zůstávají stále velmi oblíbenými? Odpověď je jednoduchá. Jejich životnost! Téměř žádný jiný typ odlahové krytiny není tak vysoce odolný jako parkety. Navíc jsou cenově v porovnání například s masivní plovoucí podlahou téměř nesrovnatelné. Jsou tedy dostupné všem. Navíc pokud parkety zničíte nebo když se postupem času opotřebují a nevypadjí jako nové, lze je velmi snadno renovaovat. Tuto renovaci můžete opakovat i několikrát za sebou a nijak tím parkety nepoškodíte.

Dřevěné parkety jsou navíc velmi šetrné k životnímu prostředí a tedy i častou renovací ušetříte přírodu. Díky těmto renovacím je můžete tónovat, jak často jen chcete. Lze tedy měnit „podle nálady“ odstín vašich parket. To u jiných typů podlahovin není možné. Tímto získá váš domov neustálých změn a bude na vaše hosty působit, že máte novou podlahu. Parkety totiž také dokáží dotvořit úplnost prostoru.

Co se týče funkčnosti parket, tak zde také můžete naleznout spoustu předností. Jednou z hlavní je, že parkety jsou vysoce pružné a lehce přizpůsobitelné podlaze. Navíc jsou celkově přírodním produktem, což zajišťuje pocit útulnosti a souznění s přírodou. Velkou výhodou je jejich vysoká izolace a naví mají schopnost být odolné i proti zvukům. Jsou tedy vhodné i do velkých hal nebo restaurací a barů.

Jeden z důvodů je také jejich snadná uržitelnost a čištění. Pokud je na parketách spousta nečistot, stačí je pouze pozametat nebo vysát vysavačem. Při znečištění je vytřeme horkou vodou s čistícím prostředkem. Většina parket je velmi odolná a nevyžaduje konkrétní čistící prostředky a snese téměř všechno. Avšak pokud se chcete o své parkety starat ukázkově, a tím zachovat jejich dlouhotrvající a krásný vzhled, tak doporučujeme používat speciální prostředky určené na mytí parket.
Parkety se vrací Adresa : http://www.parketypodlahy.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: dřevěné parkety
Uloženo: 08.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 3

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde