Dřevostavby na klíč - ABETE Dřevostavby

KLH panel je masivní velkoformátový konstrukční materiál skládající se z několika vrstev dřevěných lamel, které jsou k sobě plošně slepeny. Sousední vrstvy svírají úhel 90°.

Tento materiál byl vyvinut ve spolupráci s technickou universitou ve Štýrském Hradci v rámci výzkumného úkolu zaměřeného na nové možnosti využití bočního řeziva. Po ročním zkušebním provozu byla v roce 1999 společností KLH Massivholz GmbH zahájena průmyslová výroba.

KLH panely se vyrábějí z hoblovaných, vysušených (12±2%) smrkových lamel tloušťky 19 – 40 mm. Certifikát PEFC zaručuje použití kvalitního dřeva z lesů, ve kterých se hospodaří trvale udržitelným způsobem. Jednotlivé vrstvy lamel se na sebe ukládají kolmo a celoplošně se lepí PUR lepidlem. Použité lepidlo PUROBOND (HB 110, HB 530) je jednosložkové polyuretanové lepidlo, které neobsahuje formaldehyd ani napěňovala ve formě freonů. Toto lepidlo je testováno dle DIN 68141 a dalších přísných kritérií MPA Stuttgart a je podle normy DIN 1052 a EN 301 schváleno pro zhotovování nosných dřevěných stavebních dílců a zvláštních konstrukcí. Lepidlo se aplikuje automaticky po celém povrchu - nános lepidla je 0,2 kg / m2 a lepenou spáru. Lisování při tlaku 6 Kg/m2 umožňuje vysokou přilnavost lepidla. Použití vysušeného dřeva, křížení jednotlivých vrstev, použité lepidlo a lisovací tlak jsou aspekty, které zajišťují vysokou tvarovou stabilitu, mechanickou odolnost, prostorovou tuhost a řadu dalších předností.

Maximální formát je 2,95 m x 16,5 m x 0,5 m.

Slepené panely se přiřezávají na CNC obráběcích centrech s milimetrovou přesností podle přířezových výkresů odsouhlasených zákazníkem.

V roce 2006 byl dokončen certifikační proces a společnost KLH Massivholz GmbH získala Evropské technické osvědčení pro použití ve stavebnictví.

V roce 2009 byl pro křížem lepené panely (Brettsperrholz) ustanoveny univerzální názvy x-lam a clt.
Dřevostavby na klíč - ABETE Dřevostavby Adresa : http://www.abete.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: dřevostavby na klíč,nízkoenergetické domy,dřevostavby,xlam,x-lam,klh,klh panely,
Uloženo: 14.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 2.5
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde