Garážová vrata jako doplněk moderního by

Garážová vrata jsou důležitou součástí vybavení moderního bydlení. Můžete mít krásnou vilku, ale jestliže podceníte výběr správných garážových vrat, nejenže vaše garáž bude kazit celkový dojem, ale mnohdy si i přiděláte mnoho práce a potíží. Zorientovat se v dnešní pestré nabídce systémů garážových vrat může na první pohled vypadat jako nadlidský úkol, ale věříme, že tento článek vám bude alespoň malou pomocí a nakonec si vyberete ta pravá garážová vrata pro vás, která budou nejen krásná, ale budou plnit i všechny funkce, které od nich očekáváte.

Ovládání


V dnešní době jsou velice oblíbená vrata s elektrickým pohonem, kombinovaná obvykle s dálkovým ovládáním, které můžete mít ve voze. Jakmile se tak budete blížit ke svému domu, jednoduše vydáte pokyn a garážová vrata se sama otevřou. Výhody jsou jasné: vysoký komfort, efektivita a modernost, která i v dnešní době zaujme. A co když vypadne proud? Nevadí. Pro tyto případy jsou vrata vybavena spouštěcím řetízkem. Ne každý si však uvědomí, že elektronická garážová vrata mohou přinést, především v budoucnu, řadu potíží. Pomyslete jen na vyšší poruchovost, dražší servis a rostoucí ceny elektrické energie. Vrata na manuální pohon jsou levnější a jednodušší. Záleží jen na vás, jestli si raději připlatíte za komfort nebo zůstanete u léty prověřených klasických systémů.

Druhy garážových vrat


Jestliže si budete vybírat garážová vrata, můžete se setkat se třemi základními typy vrat. Rozlišujeme vrata výklopná, sekční a posuvná. Jestliže vám jde primárně o výhodnou cenu, zvolíte si nejspíše výklopná garážová vrata. Fungují na jednoduchém principu vyklápění, které je usměrňováno bočními lištami a pružinami a stabilizováno stropními kolejničkami. Tento druh vrat je většinou možné ovládat pouze manuálně.

Dalším systémem garážových vrat jsou vrata sekční. Jejich otevírání je řešeno vysouváním jednotlivých částí (sekcí) vrat nahoru pod strop. Hmotnost jednotlivých sekcí je vyvážena torzními pružinami, takže vrata dokážete otevřít a zavřít jednou rukou. Tato vrata je navíc možné vybavit i elektrickým ovládáním.

Posledním druhem garážových vrat, který si v tomto článku zmíníme, jsou vrata posuvná. Vrata jsou otevírána posunem do strany, přičemž jsou obvykle držena stropním profilem a vedena profilem umístěným v podlaze. Jedná se o velice jednoduché a efektivní řešení, které je možné aplikovat i na rohové vjezdy. Otevřít posuvná vrata dokáže i malé dítě.

Ať již se rozhodnete pro jakákoliv garážová vrata, přejeme vám mnoho radosti a léta bezchybného provozu.
Garážová vrata jako doplněk moderního by Adresa : http://www.vrata-garaze.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: garážová vrata
Uloženo: 05.10.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde