Umíte si vybrat vhodnou podlahu pro byt?

Dřevěné podlahy

Podlahy dělíme podle různých měřítek, zpravidla podle druhu materiálu,

provedení a metod instalace. Dřevo má spoustu dobrých vlastností, které oceníme zejména ve svém bytě či domě.

Dnešní nabídka dřevěných podlah na trhu je skutečně velmi bohatá. Zahrnuje přes 50 druhů dřevin, a to nejen našich, domácích, ale
také dovozových. Můžeme si vybrat dle druhu dřeva, jeho tvrdosti, a jiných užitných vlastností, cenu určuje také dostupnost a
kvalita dřeva, a různé odstíny barvy. Máme možnost vybrat si z našich druhů dřevin – buk, dub, třešeň nebo javor, jakož i z druhů exotických, např. Merbau, Jatoba, Taek a Doussie, až po velmi exotické druhy Purpleheart, Jarrah a africký Padauk. S výběrem vhodného typu podlahy vám poradí naši podlaháři.

Veškeré dřevěné podlahy, které jsou z jednoho kusu dřeva, považujeme za masívní.
Tyto podlahy se dodávají většinou bez povrchové úpravy. Jejich velkou nevýhodou je, že se časem roztahují do šířky – expandují.

Nejrozšířenějším typem dřevěných podlah jsou podlahy dvouvrstvé a třívrstvé. Je možné narazit v nabídce také na podlahy vícevrstvé, jejichž velkou předností je stabilita. Tato podlaha se skládá z vrstev vodoodolné březové překližky, lepenými a lisovanými dohromady pod vysokým tlakem. Dvouvrstvé podlahy podle zkušenosti odborníků najdou uplatnění především u nutnosti nízké
konstrukční výšky, zde jsou typickým příkladem rekonstrukce a podlahové topení. Tyto dřevěné podlahy jsou již většinou vybaveny zámkovým spojem.
Prkenné dřevěné podlahy představují nejjednodušší provedení dřevěné podlahy.

Laminátové podlahy


Dalším možným řešením jsou levnější laminátové podlahy . Tyto podlahy se pokládají tzv. plovoucím způsobem, a představují nejjednodušší a nejrychlejší způsob pokládky podlahy.
Laminátové podlahy lze ošetřovat zcela jednoduchým a nenáročným způsobem běžnými prostředky na trhu, které jsou určeny pro tento typ podlahy.


Umíte si vybrat vhodnou podlahu pro byt? Adresa : http://www.podlahy-koberce.com/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: podlahy, dřevěné podlahy, laminátové podlahy
Uloženo: 26.04.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde