Internetový průkopník na trhu s okny

Provozovatelem je společnost PRO WINDOWS s.r.o. Jedná se o mladou českou firmu, která působí na trhu s otvorými výplněmi od roku 2009. Byla založena kolegy, kteří pracovali u předního českého výrobce oken a podíleli se na realizaci projektových zakázek doma i v zahraničí. Stále však cítili, že v tomto segmentu něco chybí. A to něco byl internetový obchod, kde by bylo možno sestavit a objednat okna přesně dle přání zákazníka včetně dodání na klíč.

Mnoho z nás se jistě setkalo s různými online kalkulacemi oken a dveří. V konečném důsledku se však vždy jedná o vyplnění formuláře, z kterého žádnou cenu nezjistíte. Odborníci PRO WINDOWS s.r.o. vytvořili fungující online portál, kde vše opravdu online funguje, tedy v reálném čase a ihned! Vše si lze vyzkoušet zde: http://www.okna-eshop.cz/konfigurator/. Jedná se o originální a ojedinělý počin v celé ČR a svými schopnostmi je unikátní i v Evropě. Konfigurátor oken je dělaný jednoduše, přehledně, intuitivně. Zákazník má okna do dvou minut sestavena a po celou dobu vidí, kolik zaplatí za aktuální obsah nákupního košíku. Přidat k nákupu oken lze široký sortiment příslušenství. Samozřejmostí jsou služby montáže, zednického začištění, ekologické likvidace starých oken a mnoho dalšího. Jak již se stalo zvykem v internetovém prodeji, k radě je připraven prodavač na telefonu nebo ICQ.

„Ale vždyť objednat okna není jako koupit TV nebo pračku… Zvládnu to?“ Ano. Stránky www.okna-eshop.cz jsou tvořeny pro širokou, nikoli tedy odbornou, veřejnost. K prodeji přes stánky byly očividně vybrány pouze jednoduché výrobky, bez složité specifikace. Okna, balkonové dveře a vchodové dveře. Pokud zákazník ví, jaký typ okna chce (jednodílné, dvoudílné, otvíravě-sklopné, otvíravé) a současně má přehled jestli požaduje montáž, parapety, žaluzie či sítě proti hmyzu, dokáže si na těchto stránkách bez problému dodávku oken objednat. Ať již na klíč s montáží, či pouze jako zboží, které si sám zabuduje. Se samotným výběrem materiálu oken a dveří (plast, dřevo či hliník) by případnému nerozhodnutému zákazníkovi měla poradit textová část eshopu. Na otázku v úvodu tohoto odstavce musím tedy znovu odpovědět jednoznačně ANO. Prostředí vlastního konfigurátor je interaktivní a zároveň jednoduché s krátkými nápovědami ke všem položkám. K dispozici je i rozsáhlý Průvodce konfigurátorem či zjednodušený návod v 10ti krocích. K tomuto všemu provozovatel portálu zdarma kontroluje všechny přijaté objednávky. Odborníci pečlivě prověří celou objednávku a v případě jakékoli pochybnosti se ihned ozvou zákazníkovi na uvedené telefonní číslo, ještě před uskutečněním platby. Toto funguje jako jakási druhá kontrola, zdali se zákazník „neuklikl" či nezvolil nevhodnou kombinaci výrobku. Ano, objednat okna na tomto eshopu je tedy stejně jednoduché jako koupit TV či pračku.

Co se týká ceny, tak i v tomto ohledu firma PRO WINDOWS drží trend, že co se prodává v eshopu je levnější než v klasické kamenné prodejně. Namátkově vyzkoušené ceny mi přišly dosti zajímavé. Např. klasické plastové otvíravé okno 1x1m zde vyjde na necelých 2.200 Kč bez DPH.

Jako nevýhodu bych viděl nemožnost navolit si mřížky do oken a to ať již nalepovací nebo meziskelní. Nezbývá tak jiná možnost, než toto přání uvést do poznámky. Současně je k objednání nutné vlastní zaměření otvorů nebo objednání této služby za 1500Kč právě na eshopu. Konkurence toto většinou nabízí zdarma. U jednoho okna se tak celková cena plus cena za zaměření přes eshop většinou nemusí vyplatit. U více oken by zcela určitě měla. U rodinného domu se pak dle autorů vyšplhá úspora až na několik desítek tisíc. Přes tyto dva drobné nedostatky mi však eshop přijde značně propracovaný, chytrý a zároveň až překvapivě jednoduchý a přívětivý pro uživatele.
Internetový průkopník na trhu s okny Adresa : http://www.okna-eshop.cz/
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: Online prodej oken
Uloženo: 25.03.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde