Nízkoenergetické domy Líbeznický dvůr

Nízkoenergetické a pasivní domy u obce Líbezníce u Prahy. Projekt počítá s výstavbou 42 domů. Pořizovací cena nízkoenergetických domů výrazně nepřevyšuje cenu běžné výstavby a úspora energií nutných pro vytápění je v řádu desítek procent. Možnost čerpání dotace 295 000.- Kč – Zelená úsporám. Výstavba projektu Líbeznický dvůr pokračuje podle plánu s předpokládaným termínem dokončení v červnu 2010.
Nízkoenergetickými domy jsou dle ČSN 730540:2 považovány budovy s roční měrnou spotřebou tepla na vytápění nepřesahující 50 kWh/(m2a) s využitím velmi účinné otopné soustavy. Řadové rodinné domy, jejichž stavební řešení snížuje plochu obvodových konstrukcí, kterými dochází k hlavním tepelným ztrátam, jsou pro nízkoenergetickou výstavbu velice výhodné.
Řadový rodinný dům je nepodsklepený s obytným přízemím a podkrovím, půdorysných rozměrů 7,50 m x 9,00 m. Objekt je založen na základových pasech a základové desce z betonu. Nosné zdivo je provedeno z cihelných bloků tloušťky 240 mm, příčky tloušťky 80 a 115 mm. Stropní konstrukcí nad přízemím je železobetonová deska, schodiště je prefabrikovaný prvek. Konstrukce krovu je zhotovena z jehličnatého řeziva ošetřeného proti dřevokazným škůdcům. Podhledy krovu provedeny z palubek mimo požárních pásů šíře 900 mm. Ostatní vnější obklady jsou provedeny rovněž z palubek. Okna a vnější dveře jsou plastové U=1,1W/m2K s vnějším povrchem imitujícím dřevo, vnitřní dveře foliované s obložkovou zárubní. Omítky stropů a stěn štukové, vnitřní obložení krovu sádrokartonem. Střešní krytina tašková.
Nízkoenergetické domy Líbeznický dvůr Adresa : http://www.libeznickydvur.cz
Kategorie: Bydlení­, nemovitosti
Klíčová slova: Nízkoenergetické domy pasivní domy Líbeznický dvůr Praha zelená úsporám
Uloženo: 24.09.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde