Kompresor klimatizace

Internetový obchod firmy Maxi – L prodává náhradní díly na vozidla značky Škoda. V nabídce e-shopu jsou pouze nové náhradní díly pro vozy Škoda a v popise náhradního dílu naleznete, zda se jedná o náhradní díl originální nebo dovozový. V nabídce e-shopu Maxi-L je mnoho náhradních dílů, mezi nimi je i nabídka kompresoru klimatizace.

V dnešní době se již nepovažuje za luxus mít ve vozidle klimatizaci. Výrobci automobilů již klimatizací vybavují vozidla v základní výbavě. Součástí každé klimatizace je kompresor.

Kompresory klimatizace se dělí dle typu spínání a rozpínání na spojkové (s elektromagnetickou spojkou) a stáloběžné (se stálým převodem bez spojky). Spojkové kompresory klimatizace se osazovaly do vozidel vyrobených do roku 2004, ale jsou i v nových vozidlech.

Výhodou spojkových kompresorů je, že vnitřní komponenty se pohybují jen při chlazení, při možném úniku chladiva nedojde k vydření vnitřních částí kompresoru a opravy jsou méně náročné a dají se vyměnit jednotlivé díly.

Nevýhodou je malá možnost regulace spínání, je konstrukčně náročnější, nutný mechanismus spojky. Stáloběžné kompresory klimatizace se montují do většiny nejnovějších vozidel od roku výroby 2004.

Tento typ kompresoru je poháněn řemenem od klikové řemenice stálým převodem a tím je unášena vnitřní část hřídele kompresoru klimatizace. Nevýhodou stáloběžného kompresoru klimatizace je, že se musí více dbát na pravidelné kontroly. Při delším provozu netěsného systému bez chladicí látky hrozí zadření kompresoru klimatizace.

Kompresor klimatizace Adresa : http://www.skoda-dily-skladem.cz
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: kompresor klimatizace, klimatizace, kompresor, chlazení, chladicí látka
Uloženo: 20.05.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde