TimoCom Soft- und Hardware GmbH

Za několik málo let se TimoCom rozrostl na úspěšný středně velký podnik. S velkým mezinárodním týmem zaměstnanců nabízí TimoCom tři evropské platformy: burzu nákladů a volných vozů TC Truck & Cargo®, která je lídrem na evropském trhu, TC eBid®, online platformu pro celoevropská výběrová řízení na dopravu, a dále pak největší evropskou burzu skladových prostor. Do produktového portfolia patří také TC eMap®, plánovač tras s integrovanou funkcí sledování vozidel pro všechny běžné telematické systémy. Všechny programy jsou pro uživatele velmi komfortní a jsou dostupné ve 44 zemích a 24 jazykových verzích.
Produkty TimoCom jsou synonymem efektivity, uživatelského komfortu a bezpečnosti
V mezinárodní burze nákladů a volných vozů TC Truck&Cargo® je každý den uveřejněno až 450.000 nabídek nákladů a volných vozů od 100.000 uživatelů, tato čísla mají přitom stoupající tendenci. Burza pomáhá optimalizovat vytížení kapacit a vyhnout se tak drahým jízdám naprázdno, což je pozitivní také pro životní prostředí. K vlastnímu programu nabízí TC Truck&Cargo® celou řadu doplňků a chytrých funkcí, které zákazníkům usnadňují jejich každodenní práci.
Druhým hlavním produktem je TC eBid®, platforma určená pro celoevropská výběrová řízení na dopravu, kterou hojně využívají zadavatelé z řad obchodních a průmyslových firem i speditéři. Již třikrát za sebou byla platforma TC eBid® oceněna značkou kvality v oblasti „Nákup nákladů", kterou uděluje BMEnet GmbH, dceřiná společnost Spolkového svazu pro materiálové hospodářství, nákup a logistiku (Bundesverband Materialwirtschaft, Einkauf und Logistik e.V., BME). Výhodou této platformy je zejména bezproblémové užívání, které šetří čas a peníze. Zadavatelé zde vypisují své náklady online a díky tomu mohou současně oslovit 33.000 potenciálních prověřených dodavatelů přepravních služeb z celé Evropy. Kompletní proces je zpracován v elektronické podobě a je přehledně dokumentován.
Celoevropská online burza skladových prostor je logickým rozšířením produktového portfolia TimoCom. Firmy zde mají přístup až k 30.000 vhodným skladovým a logistickým plochám. Naprosto stejně pak funguje i „vyhledávač skladových prostor“ – poskytovatelé zde uloží své kontaktní údaje a všechna relevantní vyhledávací kritéria týkající se druhu a vybavení skladu, díky čemuž mohou lépe využít své kapacity.
TC eMap® je plánovač tras s integrovanou funkcí sledovaní vozidel. Toto řešení zobrazuje všechny běžné telematické systémy v jedné platformě. Pomocí plánovače tras mohou jak zadavatelé, tak všichni účastníci v dopravě přímo z burzy nákladů TC Truck&Cargo® zjistit trasu k příslušné relaci. Zároveň lze v TC eMap® pro zvolenou relaci vypočítat přímé i nepřímé výdaje.
Funkce navíc a bezplatné služby
Kromě doplňkových modulů, jako je například celoevropský adresář evropských dopravních kontaktů a profilů firem TC Profile®, nabízí TimoCom další bezplatné služby. Mezi ně patří několikastupňový bezpečnostní balíček TimoCom Secure, který je základem pro transparentní a čisté obchody. Na speciální zákaznické lince TimoCom Assist zodpovídají firemní odborníci otázky týkající se produktů a podnikání v oblasti dopravy. Služba TimoCom Identify umožňuje zákazníkům nechat si prověřit svého obchodního partnera prostřednictvím pracovníků TimoCom. A díky lince „TimoCom to go“ si mohou zákazníci telefonicky přímo na cestách vyžádat informace o aktuálních nabídkách nákladů a volných vozů v jejich blízkosti. Kromě toho firma nabízí celoevropský inkasní servis TC CashCare. Právníci a celý tým pracovníků hovořících několika jazyky pomáhají zákazníkům při vymáhání jejich pohledávek. V roce 2011 se podařilo úspěšně vyřídit 88% všech došlých inkasních případů.
Inovace jako program
TimoCom trvale pracuje na tom, aby své produkty co nejlépe vyladil podle požadavků svých zákazníků. Proto například dále zefektivňuje jednotlivé procesy v rámci svých systémů či vyvíjí další malé pomocníky. Takovým pomocníkem je například dopravní barometr v podobě aplikace pro mobilní telefony, se kterým si uživatel udělá přehled o poměru nákladů a volných vozů ze své pozice do všech zemí Evropy.
Jako přední poskytovatel IT služeb chce být TimoCom na špici také v oblasti udržitelnosti. Proto se firma angažuje zejména v oblastech péče o zaměstnance, životního prostředí a společenské zodpovědnosti.
Společnost TimoCom také iniciovala založení sdružení Transportbotschafter e.V., které se od listopadu 2012 zasazuje o lepší image dopravního odvětví. Aktuálně jsou spuštěny 4 projekty: „Hand in Hand durchs Land (Ruku v ruce na cestách)“, „Leben ohne LKW (Život bez nákladních vozidel)“, „Achtung: Toter Winkel (Pozor: Mrtvý úhel)“ a „Zukunft der Logistik (Budoucnost logistiky)“.

Další informace o společnosti TimoCom naleznete také na www.timocom.cz.

TimoCom Soft- und Hardware GmbH Adresa : http://www.timocom.cz
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: TimoCom, burza nákladů a volných vozů, TC eMap®, TC Truck&Cargo®, TC eBid®,
Uloženo: 26.02.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde