AutaNet.cz - autobazary, auta, informace

Abyste se lépe orientovali na stránkách AUTANET.CZ (AUTA na interNETu), připravili jsme pro Vás tuto recenzi a očekáváme i vaše náměty, připomínky a návrhy, jak stránky zlepšit.

Co najdete na úvodní stránce?


AUTANET.CZ je inzertní automobilový server s nabídkou ojetých i nových vozidel od prodejců z celé ČR. Hlavním obsahem stránek je databáze vozidel s fotografiemi a popisem. K vyhledávání vozidel slouží formuláře pro vyhledání ojetých a nových vozidel a také levé menu s nabídkou vozidel členěných podle druhu.

Pod těmito formuláři najdete tipy na vozidla od prodejců a níže pak novinky za posledních 24 hodin.

V horní liště jsou odkazy na další stránky na kterých najdete informace – tiskové zprávy z automobilového průmyslu (AUTO NEWS), odkazy na leasingové společnosti (FINANCOVÁNÍ), odkazy na pojišťovací společnosti (POJIŠTĚNÍ), seznam autobazarů - prodejci vozidel, autosalony, autobazary (AUTOBAZARY), články o pojištění, financování, auto-moto poradna aj.

Jak vyhledávat vozidla


Máte v podstatě tři možnosti, jak vyhledávat vozidla:
1. Rychlé vyhledávání s možností dalšího dohledání
2. Podle textových odkazů
3. Rozšířené vyhledávání

1. Rychlé vyhledávání s možností dalšího dohledání


K tomuto způsobu vyhledávání slouží dva formuláře, které se nacházejí na úvodní stránce. Jsou to formulář ojetá vozidla a formulář nová vozidla. Pomocí těchto formulářů si můžete navolit parametry podle kterých se zadané vozidlo vyhledá. Dostupné parametry jsou: druh vozidla, značka, model, cena, rok, region. Po zadání parametrů se zobrazí seznam vozidel. Zde máte možnost ještě parametry upravit a vyhledat tak přesně podle toho jaké vozidlo hledáte. Dohledat je možné podle těchto parametrů: palivo, karosérie, výkon, výbava, počet najetých km. Seznam vozidel obsahuje fotografie vozidel, proto můžete již v tomto seznamu vyhledávat vhodný automobil. Kartu vozidla zobrazíte kliknutím na fotografii nebo tlačítko zobrazit.

2. Podle textových odkazů


Pokud nemáte konkrétní představu o vozidle, můžete použít tento způsob vyhledávání. V levém menu si zvolíte druh vozidla (osobní, terénní, užitková, nákladní, obytná, autobusy, přívěsy, stroje a zařízení, motorky a skůtry, bouraná, ostatní). Zobrazí se Vám stránka se seznamem značek daného druhu. Zde si vyberete značku vozidla a v pravé části se Vám zobrazí nabízené modely. Zvolíte model a načte se Vám stránka s vozidly, které jste vybrali. Opět máte možnost ještě dohledat vozidlo podle dalších parametrů (palivo, karosérie, výkon, výbava, počet najetých km).

3. Rozšířené vyhledávání


Tento způsob vyhledávání Vám umožní vybrat si vozidlo přímo podle všech dostupných parametrů. V levém menu zvolíte možnost vyhledat ojeté vozidlo nebo vyhledat nové vozidlo.

Jak vyhledávat prodejce


V levém menu zvolíte odkaz vyhledat prodejce, kde najdete seznam všech prodejců, kteří inzerují své vozy na stránkách AUTANET.CZ. Prodejce můžete vybrat podle kraje nebo jen listovat s možností seřazení podle názvu prodejce, adresy a počtu vozidel. Pro vybrání prodejce zvolíte příslušný odkaz a zobrazí se Vám karta prodejce s kontaktními údaji, provozní dobou, popisem činnosti, mapou a seznamem vozidel s fotografiemi. V pravé části můžete použít rychlou volbu a vyhledat vozidlo podle značky.

Struktura databáze vozidel


Jak již bylo uvedeno výše, máte tři možnosti, jak vyhledat vozidlo. Dále si popíšeme, jak jsou stránky uspořádány a co na nich najdete. Po zvolení parametrů vyhledávaného vozidla nebo zadáním textových odkazů pomocí levého menu se dostanete na tzv. výpis vozidel (seznam vozidel). Na této stránce najdete formulář pro dohledání (upravit kritéria pro výběr vozidla) a pod tímto formulářem seznam vozidel. Vozidla je možné třídit podle značky, modelu, roku výroby a ceny vozidla sestupně nebo vzestupně. Můžete také upravit počet zobrazených vozidel na stránce. Každý záznam o vozidle obsahuje fotografii, rok výroby, počet najetých Km, cenu a zkrácený popis výbavy. Kompletní údaje o vozidle najdete na kartě vozidla po zvolení příslušného vozidla.

Karta vozidla


Na této stránce najdete všechny dostupné technické informace a výbavu vozidla. V pravé části jsou náhledy fotografií, kde kliknutím na fotografii zobrazíte fotografii zvětšenou. Ve spodní části najdete kontakt na prodejce a tyto další funkce:
Kontaktovat – přednastavený formulář pro odeslání zprávy prodejci. Do formuláře můžete dopsat zprávu prodejci.
Doporučit – přednastavený formulář pro zaslání karty vozu známému nebo jiné osobě
Mapa – zobrazí místo, kde se vozidlo nachází
Tisk – zobrazí se stránka upravená pro tisk na formát A4
Aktuální nabídka všech vozů prodejce – zobrazí se karta firmy se seznamem všech prodávaných vozidel.

AutaNet.cz - autobazary, auta, informace Adresa : http://www.autanet.cz
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: autanet.cz, auta, autobazar, ojeté vozy, ojetá vozidla, nová vozidla, autobazary
Uloženo: 27.02.2007
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1.3
Hodnocení webu: 1.1

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde