V Brně vyroste nejmodernější areál Merce

Brno, 29. května 2013 – Nejmodernější servisní centrum automobilky Mercedes-Benz v České republice vyroste v nejbližších měsících v Brně na Vídeňské ulici. Areál staví největší partner značky na Moravě Hošek Motor. Navzdory hospodářské krizi totiž dokázal za první čtyři měsíce letošního roku prodat o 36 % osobních vozů Mercedes více než za stejné období loňského roku.
Stavbu nového servisního a prodejního areálu dnes v Brně na Vídeňské ulici slavnostně zahájil brněnský prodejce Hošek Motor společně s vedením Mercedes-Benz Česká republika. Jejich cílem je podpořit na Moravě rostoucí trend prodeje aut s trojcípou hvězdou ve znaku.
„Počet prodaných Mercedesů roste jak celosvětově, tak v České republice. Zákazníci si oblíbili nový design i technologie a sázejí na kvalitu vozů. Nová strategie Mercedes-Benz rozšířit modelovou řadu o nové kompaktní vozy A, B, CLA oslovila nejen tradiční, ale zejména nové zákazníky. Další nové modely z této kategorie přitom budou následovat spolu s inovacemi stávajících modelů. Rozhodli jsme se proto rozšířit své kapacity o nový areál na opačné straně Brna. Díky výhodné poloze u dálnice budeme blízko zákazníkům ze širšího okolí Brna a také z Bratislavy nebo Vídně. Spolu se stavbou navíc plánujeme i modernizaci našeho stávajícího zázemí na Vinohradech,“ vysvětluje investici ředitelka Hošek Motor Andrea Ungerová.
Prodejní a servisní centrum s plochou přes 1500 m² bude podle požadavků společnosti Mercedes-Benz vybaveno nejmodernějšími technologiemi. Práci v něm najde až 50 zaměstnanců a do budoucna se počítá i s jeho dalším rozšířením na celkovou podlahovou plochu přes 5500 m². Autorem návrhu je společnost Arch.Design, která již pro Brno navrhla například výzkumné centrum CEITEC. Generálním dodavatelem je společnost PSJ.
„Stavba nového areálu samozřejmě není jedinou novinkou, kterou pro letošní rok chystáme. Hned v červenci představíme nový model třídy S, která je dlouhodobě nejoblíbenější luxusní limuzínou na českém trhu,“ dodává Ungerová.
Za první čtvrtletí letošního roku prodal Mercedes po celém světě přes 325 tisíc luxusních vozů, což znamená meziroční nárůst o 3,5 %. Z českých výsledků za první čtvrtletí vyplývá, že stuttgartská automobilka zvyšuje svůj tržní podíl ve srovnatelném segmentu. O 38 % navíc rostly i prodeje použitých vozů.

O společnosti Hošek Motor a.s.
Společnost Hošek Motor a.s. byla založena v roce 1995 jako zastoupení stuttgartské automobilky Mercedes-Benz. V roce 1996 byl slavnostně otevřen prodejně-servisní areál v Brně – Vinohradech, svého času největší soukromá domácí investice v prodejní síti Mercedes-Benz ve střední Evropě.
Hošek Motor a.s. nabízí kompletní sortiment vozů Mercedes-Benz: od osobních vozů přes dodávkové vozy až po těžkou techniku. Mezi ostatními dealery vyniká svými tuningovými aktivitami, nad rámec koncernového AMG zastupuje pro Českou a Slovenskou republiku světové úpravce vozů Mercedes-Benz Brabus a Carlsson. Své výjimečné postavení společnost potvrdila získáním ocenění nejlepší importér značky Brabus čtyři roky po sobě.
Společnost Hošek Motor a.s. má sto zaměstnanců, v posledních letech prodává přibližně 600 nových osobních, užitkových, nákladních a použitých vozidel ročně. Obrat společnosti se pohybuje kolem 1 mld. Kč.

Kontakt pro média:

Ing. Mgr. Andrea Ungerová
předsedkyně představenstva a ředitelka společnosti Hošek Motor a.s.
tel.: +420 602 866 378
e-mail: ungerova@hosekmotor.cz

Hošek Motor a.s.
Žarošická 17
628 00 Brno
tel.: +420 544 424 102
www.hosekmotor.cz

V Brně vyroste nejmodernější areál Merce Adresa : http://www.hosekmotor.cz
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: Mercedes, auto, autosalon, Hošek Motor, Brno
Uloženo: 30.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde