Kupujete ojetinu? A co náhradní díly?

Náhradní díly

Ačkoliv to na první pohled není vždy zřejmé, náhradní díly jsou důležitým bodem, který by měl hrát roli i při nákupu auta. Jinak se vám budou shánět náhradní díly Citroen, jinak Subaru a jinak třeba autodíly Škoda. To se samozřejmě týká všech autodílů od brzd přes tlumiče po čelní skla. U exotičtějších značek je potřeba počítat s tím, že náhradní díly mohou být na objednávku a můžete si na ně třeba i několik týdnů počkat. To se týká nejen náhradních dílů pro celou značku, ale také méně často sháněných dílů běžných značek – například ani obecně dobře dostupné náhradní díly Citroen nemusí být vždy všechny skladem a tak dále.

Trendy v ojetých vozech


V posledních letech výrazně stoupá obliba ojetých vozů značky Citroen – vyznačují se zejména pohodlnou konstrukcí, nízkou poruchovostí a příznivou pořizovací cenou. Vlastnosti se pochopitelně liší v závislosti na konkrétním modelu, ale pro všechny platí, že náhradní díly Citroen jsou dobře dostupné v mnoha autoopravnách a e-shopech. Ve všeobecném srovnání se autodíly Citroen řadí mezi ty levnější.

Na co si dát pozor?


Na častou poruchovost konkrétních modelů – zapátrejte, abyste zjistili, jestli vašemu vybranému vozu často zlobí převodovka, odchází tlumiče, zlobí brzdy a podobně. Dále si zjistěte alespoň orientační ceny pro příslušné autodíly – i u stejné značky se mohou ceny značně lišit, a třeba právě ty autodíly Citroen nebo Škoda můžete sehnat s rozdílem v řádu desítek procent. A to už je při častějších opravách významný rozdíl.
Kupujete ojetinu? A co náhradní díly? Adresa : http://www.automedik.cz
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: náhradní díly, autodíly, automedik.cz,
Uloženo: 13.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde