Reflexní pásky

Reflexní pásky nabízejí nejvyšší stupeň odrazivosti díky mikroprizmatické technologii, jednoduché připevnění a spolehlivá přilnavost. Reflexní pásku neponičí dokonce ani vysokotlaký čistič při čistění nákladního vozu nebo návěsu.
Reflexní pásky se používají k označení a zvýraznění vozidla, tím výrazně zvyšují jeho viditelnost a bezpečnost. Od 10. října 2011 musí mít dle zákona reflexní pásky všechny tahače (N2, N3) a návěsy (02,03). Tyto reflexní pásky musejí být homologovány a musejí odpovídat poslední reguli EHK 104. Umístění reflexních pásek je podmíněno dle instrukcí normy EHK 48. Např. pokud se u boku návěsu používá reflexní grafika, je povinné označení celého obrysu žlutou nebo bílou páskou a zezadu žlutou nebo červenou reflexní páskou.

Přednosti reflexních pásek
Intenzivní jas - reflexní pásky působí tak, že odráží světlo automobilových reflektorů zpět k řidiči, čímž se prodlužuje délka viditelnosti a tím i doba potřebná k brzdění.
Široký úhel účinnosti - zviditelnění vozidla opatřeného reflexním obrysovým pásem vykazuje široký úhel účinnosti i na velké vzdálenosti, nezávisle na tom, zda vozidlo zatáčí či mění úhel vůči přijíždějícímu řidiči.
Tenký a přizpůsobivý - jde o tenký a přizpůsobivý materiál, který rovněž potlačuje na minimum možnost zachycení či roztržení hran.
Odolnost proti odírání a rozpouštědlům - vlastnosti materiálů poskytují vynikající odolnost proti odírání a proti rozpouštědlům, která se vyskytují v nákladní automobilové dopravy. Materiál reflexní pásky rovněž velmi dobře snáší tlakové omývání.
Nárazová odolnost - pevnostní charakteristiky materiálu reflexní pásky zaručují odolnost proti běžně se vyskytujícím nárazům.
Snadná aplikace – reflexní páska se snadno nanáší bez nutnosti tmelení hran, materiál je schopen snadno a hladce sledovat všechny obrysy vozidla.
Reflexní pásky Adresa : http://www.autosvetla.cz
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: reflexní pásky, pásky, pás
Uloženo: 29.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde