Lehkomyslný přístup se nevyplatí

Navíc nedávno dokončili v domě větší rekonstrukci, takže uspořádání silvestrovské oslavy se jí zdálo vhodnou příležitostí ukázat modernizaci přátelům. Společnost, kterou hostitelka i s manželem sezvala na oslavu, nebyla nikterak velká, dohromady další tři manželské páry a kolegyně ze zaměstnání.
Souhrn náhod

Přesto měla organizátorka z akce těžkou hlavu. Záleželo jí totiž na tom, aby bylo vše pečlivě připraveno. Manžela dokonce přiměla k neoblíbené, ale přece jen nutné domácí činnosti, totiž k vysávání. Sama se věnovala vaření. Vše bylo téměř hotovo, když se rozhodla koupit ještě pár drobností v nedaleké samoobsluze. Prodejna se sice nacházela v blízkosti, ale kvůli mrazivému počasí se hospodyně rozhodla použít raději auto.
Soudě podle obsazenosti parkoviště však podobný problém s chybějícími drobnostmi na oslavu řešilo větší množství lidí, než by se dalo čekat. Řidička proto musela projet celé parkoviště třikrát dokola, než se jí podařilo najít volné místo. Pravděpodobně v euforii, že trápení z hledání místa je u konce a také z obavy, aby jí někdo těžce vydobyté místo neobsadil, prudce zatočila na vyznačený obdélník. Bohužel, špatně však odhadla vzdálenost a také v důsledku zledovatělé vozovky pravým rohem předního nárazníku zavadila o levé zadní dveře vedle parkujícího vozidla. Ke střetu došlo v okamžiku, kdy už v zaparkovaném vozidle seděl jeho majitel, který chtěl zrovna nastartovat motor. Jak Dana Skácelová, tak poškozený vystoupili z vozidel a prohlíželi si rozsah způsobené škody.
Drobné škody

Na vozidle řidičky byla škoda minimální, jednalo se pouze o odřený přední nárazník a prasklé plexisklo pravého směrového světla. Naštěstí ke škodě většího rozsahu nedošlo ani na autě poškozeného, levé zadní dveře byly lehce promáčklé a bylo znatelné drobné poškození laku. Řidička uznala vlastní zavinění, ale vzhledem k rozsahu škody se s poškozeným dohodla, že k nehodě nezavolají policii. Dokonce ani nesepsali záznam o dopravní nehodě, pouze si opsali státní poznávací značky a předali telefonní čísla s tím, že celou záležitost vyřeší později – tedy v budoucím roce.
špatná varianta

* Viník ani poškozený se nezajímali, zda při nehodě nedošlo ke zranění osob, což má být vždy první zkoumaná okolnost.
* Nepořídili si fotodokumentaci z místa nehody, ani fotodokumentaci rozsahu škod na obou automobilech, ačkoli i tento moment rozhoduje o postupu pojišťovny.
* Ani jeden z účastníků nehody nezajistil svědky, kteří by v případě sporů podali svědectví o vzniku a průběhu dopravní nehody, jakož i o rozsahu škod na vozidlech.

správná varianta

* V první řadě je nutné zajímat se, zda nedošlo ke zranění účastníků dopravní nehody. V případě nutnosti poskytnout první pomoc a přivolat záchrannou službu, až poté zjišťovat stav majetkové škody.
* Pokud účastnící nehody nepřivolají k šetření policii, mají povinnost sepsat záznam o dopravní nehodě, v němž přesně popíší vývoj událostí.
* Viník se nemá spoléhat na ústní dohodu s poškozeným. Pokud totiž poškozený jednoznačně určí osobu odpovědnou za nehodu a oznámí škodu pojišťovně viníka, může pojišťovna vyžadovat od viníka úhradu vyplaceného pojistného plnění, a to i z titulu neoznámení škodné události.

MILOSLAV STEJSKAL, OVB Allfinanz
OVB Allfinanz

Společnost OVB Allfinanz, a.s., je přední finančně poradenská společnost, působí na českém trhu od roku 1993 a je dceřinou společností německé OVB Holding AG. V současné době má v ČR téměř 900 tisíc klientů a spravuje více než 1,8 miliónu smluv. Klientům je k dispozici celorepubliková síť kvalifikovaných poradců – pojišťovacích a investičních zprostředkovatelů. Mateřská společnost OVB Holding z německého Kolína nad Rýnem vznikla v roce 1970 na základě myšlenky poskytovat soukromým klientům obsažné, individuální a komplexní majetkové a finanční poradenství. V současné době působí prostřednictvím dceřiných firem v dalších 13 zemích Evropy.
Koncern OVB se sídlem holdingu v Kolíně nad Rýnem je jedním z předních evropských poskytovatelů finančních služeb. Od založení OVB Vermögensberatung AG v roce 1970 v Německu zaměřuje OVB svou obchodní činnost na zákaznicky orientované poradenství pro soukromé domácnosti v oblasti ochrany majetku, vybudování a rozvoje majetku, starobního zaopatření a získávání nemovitostí. OVB v současnosti poskytuje poradenství v Evropě zhruba 2,8 mil. zákazníků a spolupracuje s více než 100 renomovanými produktovými partnery. OVB je v současné době aktivní celkem ve 14 zemích, přičemž pro koncern pracuje kolem 4 700 finančních poradců na plný úvazek. V roce 2009 dosáhla OVB Holding AG, která je od července 2006 kótována na Frankfurtské burze cenných papírů (Prime Standard, ISIN DE0006286560) se svými dceřinými společnostmi celkových provizních příjmů ve výši 201,6 mil. Euro a rovněž EBIT ve výši 9,6 mil. Euro.
Lehkomyslný přístup se nevyplatí Adresa : http://ovb-allfinanz.webnode.cz
Kategorie: Auto-Moto
Klíčová slova: OVB Allfinanz, OVB, OVB radí
Uloženo: 04.02.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Další­ weby o autech: Ford Fiesta, malý Fiat Punto, oblí­bený Peugeot 206 a legendární­ luxusní­ automobil Dodge Viper.

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde