Měsíček

Měsíček lékařský patří mezi klasické české bylinky a byla nepostradatelnou bylinkou každé hospodyně. Býval velkým pomocníkem při ženských problémech, protože upravuje nepravidelnou a bolestivou menstruaci, mírní klimakterické potíže, tlumí gynekologické záněty. Připravili jsme pro Vás návody na zpracování. Léčivé bylinky jsou nedílnou součástí homeopatické medicíny.
Babské rady čili Škapulíř:
Upravuje nepravidelnou a bolestivou menstruaci, mírní klimakterické potíže, tlumí gynekologické záněty, Dále je skvě|ým léčivem při žlučníkových a jaterních problémech. Při nedostatečné funkci jater se používá hlavně ve směsích s dalšími jaterními bylinami. Pomáhá při nejrůznějších vnitřních zánětech: zánět jícnu, zánět střev, dvanácterníku, žaludku, včetně žaludečních vředů. Měsíček má též kancerostatické působení, zvláště na žaludek a vnitřní orgány. Při vnějším použití se hodí zejména na záněty, špatně se hojící rány, křečové žíly, hemoroidy.
Měsíček je vhodný i k výplachům očí při různých zánětech. Je též dobrým kloktadlem při bolestech v krku a při různých vřídcích a zánětech v dutině ústní.

Zevně se aplikuje:

na těžce se hojící rány a vředy, většinou ve formě obkladů či masti. Velmi dobře pomáhá i při drobných poraněních a bolestech kolem nehtů. Květní lupínky rozvařené v masti (obyčejně ve vepřovém sádle či oleji) jsou velmi dobré i na křečové žíly, krevní podlitiny, otoky, proleženiny, zapařeniny, plísně na nohou, omrzliny a trhliny na prsních bradavkách po kojení, přičemž dítěti nijak neškodí. Měsíček je výborný i do sedacích koupelí při zánětu tlustého střeva. Formou tinktury je skvělý na nehojící se rány, výrony krve a pohmožděniny. Čerstvá vylisovaná šťáva slouží k natírání při rakovině kůže a na stařecké pigmentové skvrny.

Vnitřním užívání

ve formě čaje je měsíček výborný na nemoci jater a žlučníku, záněty močového měchýře a močových cest. Patří mezi nejlepší léčivky používané při podpůrné léčbě a prevenci rakoviny ženských pohlavních orgánů a prsu, žaludku, jater, tlustého střeva, kůže. Má i dobré „ženské vlastnosti“, protože přispívá při silné a dlouhotrvající menstruaci. Týden před jejím začátkem je třeba pít denně dva šálky měsíčkového čaje.
Měsíček Adresa : http://mesicek.nolimit.cz/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Měsíček lékařský, ženské problémy, bolestivá menstruace, klimakterické potíže, g
Uloženo: 08.09.2019
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde