Hubnutí přírodní cestou a detoxikace

Dříve byly bylinky využívány velmi hojně, babky kořenářky bývaly někdy velmi populární osoby. S léčivými rostlinami se totiž musí nakládat opravdu rozumně, abychom dosáhli požadovaného výsledku a naopak si třeba neublížili. Postupem času ale toto umění postupně upadalo a bylinky byly vytlačeny léky a dalšími farmaceutickými výrobky.
V posledních několika letech se trend bylinkářství začínáme pomalu vracet. Na trhu najdete spoustu výrobků, které obsahují výtažky z různých léčivek (pro různé účely). V žádném knihkupectví dnes určitě nechybí alespoň jedna kniha, která se věnuje bylinkám a jejich účinkům. Hodně lidí bylinky sbírá a využívá jejich úžasných schopností - obvykle takové ty základní jako heřmánek, pampeliška, jitrocel nebo třeba šalvěj.

Detoxikace organismu

Potřebujete zlepšit náladu a zažehnat depresivní chutě na kolekci luxusních belgických pralinek?
Pak je třeba očistit organismus od různých toxických látek, které přijímáme nejen z ovzduší a prostředí, ale také z potravy, kde se toxiny vyskytují v hojném množství (konzervační látky), aby co nejdéle uchovaly potraviny poživatelné. Toxické látky velmi zatěžují náš organismus, cítíte se unaveni, tkáně mohou zadržovat vodu. Pokud ale tělu pomůžete se jich zbavit, pocítíte, že se vám vrací energie, že mládnete a také se lépe zbavíte přebytečných kil.
Při detoxikaci rozhodně nemusíte být dva až tři týdny jen na zeleninových šťávách. Tento způsob kontrolované detoxikace organismu lze provádět pouze pod lékařským dohledem.
Dnes máme k dispozici detoxikační prostředky, které obsahují výtažky z bylinek a také minerály, nezbytné pro podporu účinků léčivých rostlin. Vhodné je zkombinovat správně zvolený detoxikační prostředek s kvalitní životosprávou (alespoň na dobu dvou až tří týdnů, ideální ale je, pokud se změní v životní styl) :

- v maximální možné míře vyřaďte ze svého jídelníčku alespoň na dva týdny maso a masné výrobky (zejména červené maso)
- hodně pijte - alespoň 3 litry tekutin ve formě čisté pitné vody bez bublinek, nebo bylinných čajů
- vyřaďte kávu a černý čaj
- omezte cukry, bílé pečivo, přesolená jídla
- jezte potraviny, které jsou schopné vázat na sebe toxiny - například avokádo, jablka, kiwi, česnek, zelí, kapusta, květák, brokolice, banány
- často a aktivně se hýbejte, zejména na čerstvém vzduchu
- snažte se dýchat zhluboka a nosem (obvykle dýcháme jen povrchně)
- podpořte celý proces vhodným a kvalitním detoxikačním prostředkem

Bylinky vhodné pro detoxikaci a odvodnění

Většina z nás se potýká se zadržováním vody v těle. Víte, že vhodná kombinace léčivých bylin tomu může pomoci?

Pampeliška (nebo-li Smetanka lékařská)

Kdo by ji neznal. Jako jedna z prvních ozdobí na jaře louky svými zářivě žlutými květy. Tato rostlina je nejvíce ceněna pro její čistící schopnosti. Již po několik století se využívá k léčení ledvin, jater i žlučníku. Velmi zásadní je její využití při otocích (edémech) a právě při zadržování vody v organismu. Výborně pročišťuje krev, je velmi vhodná pro jarní očistu těla.
Dá se využít i jako potravina. Její mladé, lehce nahořklé listy, se mohou stát součástí jarních salátů. Právě hořčiny obsažené v listech upravují funkci žlučníku a také udržují správné prostředí v žaludku.

Pýr plazivý

Z této rostliny se sbírá oddenek. Zajímavá je tato bylina tím, že nejen čistí krev, ale také podporuje trávení, působí močopudně a projímavě. Dokáže detoxikovat játra a také snížit hladinu cholesterolu. Obsahuje například inulín, minerální soli, kyselinu křemičitou a saponiny, což jsou látky veskrze prospívající lidskému tělu.
Dokonce se také doporučuje lidem, kteří trpí psoriázou (lupénka), nebo onemocněním kloubů. Pražený pýr sloužil v minulosti i jako náhražka kávy.

Petržel zahradní

Petržel je u nás celkem běžně používána v každé kuchyni, ale ve středověku byla známá spíše pro její léčivé účinky. Látky, které petržel obsahuje dokážou uvolňovat střevní plyny a působí proti křečím. Často se tato rostlina využívá při problémech s močovým měchýřem (podporuje vylučovací funkci ledvin), nebo při poruchách menstruačního cyklu. Obsahuje látky, které mají vysoké antioxidační účinky.

Minerály

Velmi správné je podpořit účinek léčivek také minerály - vápníkem, hořčíkem a draslíkem.
Současným jevem dnešní populace je totiž překyselený organismus. Pokud se vaše strava skládá z masa, mléčných výrobků, cukru, bílé mouky, kávy a alkoholu, pak si můžete být na sto procent jisti tím, že váš organismus je hodně překyselený. To jsou totiž ty nejvíce "kyselinotvorné" potraviny. Ke kyselosti našeho organismu přispívá ve velké míře také stres a nesprávné (povrchní) dýchání.
Proč je to špatně? Tělo se totiž překyselení začne okamžitě bránit, neutralizuje kyselost. A to tak, že začne odebírat vápník a další minerály z kostí, tkání, zubů a chrupavek (právě minerály totiž kyselé prostředí neutralizují). Kyselé látky jsou příčinou zánětlivých onemocnění v těle. Dlouhodobé překyselení organismu obvykle vyústí v infarkt, mrtvici, nebo i rakovinu.
Minerály mají, jak již bylo řečeno, schopnost neutralizovat kyseliny. Dodáme-li je tedy tělu jako doplněk, nebude si pro ně organismus sahat tam, kde je jich potřeba.

Doporučené doplňky

Pokud se tedy rozhodnete pro zakoupení detoxikačního preparátu, vybírejte pečlivě. Hledejte kvalitu a přírodní látky, za přiměřenou cenu.
Můžeme doporučit přípravek QUICK DREN . Jedná se o velmi účinné odvodňující a detoxikační tablety, které jsou na přírodní bázi. Bylinné extrakty (extra silné výtažky z pampelišky, pýru a petržele), jsou velmi vhodně zkombinovány právě s minerály (vápník, hořčík, draslík). Velmi pozitivně mohou ovlivnit i projevy celulitidy.
Balení 60 tablet (užívají se 2 tablety denně), stojí 399,- Kč a objednáte jej v e-shopu www.lekarnaproradost.cz.

Hubnutí přírodní cestou a detoxikace Adresa : http://www.lekarnaproradost.cz/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: přírodní doplněk výživy, spalovač tuků, synefrin spalování, rychlý metabolismus
Uloženo: 19.10.2015
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde