Jak ovlivňují vitaminy vaši váhu?

Podívejme se nejdřív na závěr jedné z knih známého experta na výživu, dr. Colgana:
„Většina našeho jídla postrádá mnoho vitaminů a minerálu. Vaše tělo si uvědomuje tyto nedostatky a zvedá vaši chuť k jídlu, aby vás přimělo více jíst a doplnit chybějící živiny. Protože je živin ve vašem jídle nedostatek, musíte zkonzumovat příliš mnoho kalorií na to, abyste je tělu poskytli. Dokonce, i když vám chybí jen jediná živina, vaše tělo vás o ni bude opakovaně žádat skrze hlad. I díky nedostatku jediné živiny tak můžete ztloustnout jako prase. Nejjednodušší odpovědí na tento problém je užívání kompletního multivitaminového doplňku společně s kompletními multiminerály, a to každý den. Tyto doplňky jsou důležitým regulátorem pocitu hladu a drží na uzdě vaši touhu po jídle.“

Pokud bychom chtěli být umínění, mohli bychom tvrdit, že to doporučuje jen proto, aby podpořil svůj vlastní obchod. Podívejme se ale také na názor expertů konzervativní medicíny.
Harvardští profesoři Meir Stampfer a Walter Willett napsali v předmluvě k studii publikované v konzervativním Žurnálu Americké lékařské asociace: „Racionální argumenty se přiklání k myšlence, že mnoha lidem by mělo být doporučeno, aby užívali multivitaminy.“ A toto vyjádření je ještě velmi mírné.

JAKÉ MULTIVITAMINY SI TEDY KOUPIT?
Při nákupu multivitaminu si vždy zkontrolujte, zda vašemu tělu skutečně dodají dostatek živin, anebo se jen tak tváří. Podle maďarského odborníka, dr. Lenkeie, to často poznáte již podle tří základních živin – vitaminů B1, C a E. Podívejte se na obsah živin v balení a spočítejte si, kolik tablet nebo kapslí byste museli denně sníst, abyste získali 500 mg vitaminu C, 400 IU* vitaminu E a nevyhnutné množství vitaminu B1 (300 až 500 mg).
U mnoha doplňků stravy, které se prodávají v lékárnách, a které neohrožují zájmy farmaceutického průmyslu (pro tyto firmy samozřejmě znamenají nemocní mnohem vyšší profit), byste museli užívat 20 až 40 tablet denně, abyste tělu poskytli dostatečné množství živin. Možná je na krabičce napsáno, že vám vydrží měsíc, ale často stačí obsažené živiny jen na jeden až dva dny.
Takže kolik ve finále zaplatíte za 400 IU vitaminu E, nebo 300 až 500 mg vitaminu B1? Deset korun nebo stovku? Podívejte se na etikety a spočítejte si to. Velmi brzy zjistíte, které produkty jsou ve skutečnosti drahé a které ne. A také, od kterých produktů můžete skutečně očekávat výsledek.

OPTIMÁLNÍ POMĚR ŽIVIN
Pokud by vás zajímalo, jaký obsah živin pokládají někteří evropští i američtí odborníci za vyvážený, a jak se liší od doporučené denní dávky určené zákonem (podle norem EU), podívejte se na tento náš článek: http://goo.gl/EjHBl

ZAJÍMAVÉ VIDEO NA ZÁVĚR
Dnes jsme pro vás vybrali zajímavé video o jednom z důležitých faktorů vzniku chřipkových epidemií: http://youtu.be/US9izSeTgOU

Přejeme Vám pevné zdraví, hlavně teď v zimě 

Váš Dr. Vitamin

www.drvitamin.cz



Jak ovlivňují vitaminy vaši váhu? Adresa : http://www.drvitamin.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: drvitamin, zdraví, zdrave vitaminy, nemoci, minerály, DDD, Doporučená denní dávk
Uloženo: 30.10.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde