Léčivá rostlina aloe vera

Ošetření pleti - Krémy s obsahem aloe vera mají hydratační dezinfekční účinky a jsou velmi vhodné na denní ošetření pleti. Pro tento účel postačují krémy s menším obsahem účinných látek. Tyto krémy jsou vhodné i pro ošetření pokožky po opalování a pobytu ve vodě. Pokožce dodají živiny a dostatečně ji hydratují.

Ochrana při opalování - Vynikající vlastnosti účinných složek rostliny se využívají i při výrobě krémů na opalování. Chrání pokožku před účinky UV záření, aktivní složky působí preventivně proti dehydrataci pokožky a dodávají živiny i během aktivního pobytu na slunci. Doporučují se hlavně do oblastí s vysokou sluneční aktivitou.

Léčení akné - dezinfekční a antiseptické účinky gelu účinně pomáhají při čištění pleti. V případě akné pleť čistí, aktivně působí proti zánětu a dodávají pokožce živiny. Pozitivní účinky byly zjištěny při působení přípravků na podráždění pleti při stresech, pobytu v znečištěných prostorách ale i při změnách na pleti následkem působení hormonů. Doporučují se přípravky s vyšším obsahem účinných látek ve formě gelu nebo krému.

Ošetření pokožky při podráždění - při podráždění pokožky poštípání hmyzem nebo popychaní rostlinnými trny dochází na postižených místech k lokálnímu podráždění, svědění pokožky až k zapálení zasaženého místa na pokožke.Včasným ošetřením zasaženého místa přípravky s obsahem aktivních látek z aloe se předejde nepříjemným pocitům jako ii lokálním infekciám.Na tento účel jsou vhodné prípranky ve formě spreji nebo gelu.

Léčení popálenin - Popáleniny jsou závažné a bolestivé poranění, jejichž léčení je dlouhodobé a zanechávají ně těle širokoplošné jizvy. Použitím přípravků z aloe vera na podporu léčení se zamezí odumírání buněk ve větším rozsahu, vzniku infekcí a sníží se riziko vzniku rozsiahlehších jizev. Aloe vera obsahuje aktivní látky, které ve velké míře pomáhají při léčení popálenin. Právě léčení popálenin je oblast, kde jsou nejlepší zkušenosti s využitím aktivních látek v rastline.Pri tomto použití jsou nejvhodnější přípravky ve formě spraye, gelu i krémů s vyšším obsahem rostlinných výtažků.

Hojení ran - Rány po poranění těla se část dlouho hojí, hrozí vznik infekcí nebezpečí zanechání rozsáhlých jizev. Použitím přípravků s obsahem aloe se hojení ran urychlí, omezí se nebezpečí vzniku infekcí, vytvoří se podmínky pro hezčí zhojení a vznik minámálnych jizev. Při ošetřování ran jsou s použitím rostliny velmi dobré skúsenosti.Najúčinnejšie působí přípravky ve formě spreji s vyšším obsahem aktivních látek.

Následky stresu - Stres je dnes fenomén, který působí čím dál tím více na širokou vrstvu populace. Pod tlakem plnění naléhavých pracovních úkolů dochádya k nepravidelnému stravování, komzumácii stravy s nesprávným složením, což vede ke snížení hladiny vitamínů, yvýšeniu váhy a hladiny cholesterolu v krvi. Dochází k nepravidelnému vylučování a toxikácii zažívacího traktu hnilobnými zbytky potravín.Hrozí vznik cukrovky. Dostavuje se pocit únavy a ospalosti, snížení pozornosti a výkonnosti. Kumulace těchto projevů způsobuje i vznik tzv.. manažerského syndromu. Vnitřním užíváním aloe vera je možné předcházet těmto projevům, nebo je odstranit. Účinné látky rostliny pročišťují trávicí soustavu a vytvářejí v ní příznivou bakteriální flóru. Dodávají organismu vitamíny. Pročišťují cévní soustavu a snižují hladinu cholesterolu v krvi. Celkově posilují organismus a dodávají životní sílu.

Žaludeční vředy Vznikají jako následek nesprávného stravování, stresu a špatné životosprávy.Vyniká některé části trávicí trubice kde je obvykle kyselé prostredie.Väčšina vředů je spojena s infekcí Helicobacter pylori, spirálovitě stočenou bakterií, která prožívá v kyselém prostředí žaludku. Základním příznakem je bolest žaludku. Většina vředů se zhojí konzervatínou léčbou během 6 až 12 měsíců, jakmile nemocný přestane dráždit sliznici nesteroidními antiflogistiky, kouřem, alkoholem a jinými látkami. Účinek konzervativní léčby může umocnit užíváním aloe gelu. Preventivní užívání může dopomoci k předejití vředové choroby, protože složky rostliny aktivně působí proti Helicobacter pylori.

Artritida-Autorka publikace Aloe Vera, Diane Gage, dělala průzkum o účincích rostliny na různé onemocnění. Pacienti trpící artritidou uváděli, že po požití gelu a aplikaci na postižená místa došlo k zmírnění bolestí způsobených následkem artritidy. Artritida je tak závažné onemocnění a zanechává takové poškození kloubů, že aplikace aloe nezvrátí jejich stav. Ale bolesti, kterými nemocní trpí a snížení jejich pohyblivosti může užívání výtažků zmírnit. Doporučuje se užívat gel vnitřně a na venkovní použití využít krémy nebo aplikovat výtažky ve formě gelu. ,


Choelesterol-dnešní moderní životní styl výrazně podporuje vznik zvýšené hladiny cholesterolu. Jde především o nezdravé stravování, nedostatek pohybu, kouření. Zvýšené hladiny LDL cholesterolu často vedou k ateroskleróze, tedy kornatění stěn tepen. Následkem je vznik závažných srdečně-cévních onemocnění, jakými jsou srdeční infarkt, cévní mozková příhoda, ischemická choroba srdeční. Vnitřní užívání aloe vera gelu potvrdilo z osobní zkušenosti už i více pacientů ze Slovenska. Některých poznámosobne a rostlinu jsem jim doporučil já.

Doporučuje se užívání gelu v množství 5 cl denně a zapít vodou.
Léčivá rostlina aloe vera Adresa : http://www.rostliny-semena.cz/cz/aloe-semena-tropickych-a-subtropickych-rostlin/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: rostliny, semena, seminka, aloe vera
Uloženo: 22.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde