Nenáročná zahrádka v paneláku

Vypěstovat si nějakou tu rostlinku přímo v srdci našeho bytečku, respektive v obývacím pokoji či na balkóně dnes nepředstavuje žádný problém. Užitečným hitem posledních let je pěstování rozličných bylinek. K tomu, aby se z vás stali tzv. bylinkáři, nepotřebujete žádné dech beroucí investice.
Pro začátek vám plně postačí trochu zeminy, pár truhlíků a několik vámi zvolených druhů semínek. Jednu špatnou zprávu tu, ale jenom přece máme. O úspěchu vašeho snažení rozhoduje světová strana, přesněji poloha vašeho bytečku. Sluníčko a světlo jsou totiž nezbytnými pomocníky. Bylinky, které nemají dost světla a slunečního svitu rostou jen do výšky, nemají žádnou sílu a nejsou ani patřičně aromatické.
S čerstvými bylinkami získáte nejen zajímavou dekoraci vašeho bytu, ale zároveň rostlinky, které celý byt provoní a ještě výborně poslouží v kuchyni. Pokud jste doposud váhali, tak se nemáte rozhodně čeho bát. Bylinky si můžete koupit jednat jako sazeničky, ale na druhé straně také v podobě semen. Pravda, vypěstovat si bylinku od počátku a pozorovat jí jak roste je jistě nezapomenutelným zážitkem.
Bylinkami, které se dají pěstovat i v paneláku jsou například bazalka, levandule, máta peprná, šalvěj, saturejka, meduňka, měsíček, yzop, kopr, majoránka, tymián, koriandr a další. Většina bylinek vypěstovaných ze semen se vysévá v prvních jarních měsících, potřebuje přiměřenou zálivku a minimální přihnojování, což opravdu není rozhodně nijak náročné. Odměnou za celou práci kolem bylinek je vám pak radost z čerstvě utržených plodů vašeho snažení.
Nenáročná zahrádka v paneláku Adresa : http://osiva-semena.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: domácnost, bylinky, pěstování
Uloženo: 13.09.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde