Dožijte se až 100 let pomocí Ayurvédy!

Co je to ayurvéda?

Ayurveda pochází ze staroindického spisovného a uměleckého jazyka sanskrtu a znamená vědění o životě. Konkrétně je ajurvéda holistický léčebný systém a nauka o zákonitostech lidského života. Základní vědomosti ajurvédy vychází z pozorování vlastností. Podrobné informace o ajurvédě naleznete na stránkách naší kliniky Ayurveda Charaka.



Jak vznikají nemoci?

Dle ayurvédy vznikají nemoci z duševních chybných postojů a nesprávným myšlením. Tělesné situace jsou vždy ovlivněny a dokonce způsobeny psychickými procesy. Kořen problému tkví v tom, že na duchovní úrovni je rozkol mezi vědomím a podvědomím. Negativní myšlenky jsou uschovány a už neuvolňovány. Tělo člověka disponuje enormní silou pro samoléčení. Uvědomělým pozorováním se postupně rozvíjí cit pro to, co člověku dělá dobře a co zle. Cílem ájurvédy je, aby se každý člověk naučil znát svou konstituci, svůj tělesný a vnitřní stav, a tak dokázal odhadnout své síly a slabosti. Čím více docílí člověk souladu sám se sebou na rovině duševní i tělesné, tím lépe mohou pracovat jeho samoléčivé síly. V ájurvédě platí:

„Člověk může žít zdráv a šťasten sto let, spolu se silou svého ducha a všech svých smyslů a napájen ze své prastaré životní síly.“



Ajurvédská léčebná masáž (Shirodhara)

Shirodhara je neobyčejně vysoce účinnou léčebně-relaxační technikou s pročišťovacím účinkem. Masáž Shirodhara se považuje za jednu z omlazovacích a pročišťovacích terapií tzv.Rasaján. Léčebná technika masáže je stará přes 5.000 let a jejím hlavním cílem je nastolení tělesné a duševní rovnováhy. Samotná masáž se provádí tak, že ze speciální nádoby umístěné na hlavou vytéká tenký pramínek teplého bylinného oleje do oblasti třetího oka.
Shirodhara omlazuje a zpomaluje stárnutí (odstraňuje nahromaděné odpadní látky v organismu, zlepšuje paměť, posiluje obranyschopnost), hluboce uvolňuje a regeneruje nervový systém (odstraňuje stres a nervové napětí, napomáhá při nespavosti, eliminuje stavy úzkosti a strachu, léčí migrény a bolesti hlavy), příznivě snižuje vysoký krevní tlak, vyživuje tělesné tkáně a omlazuje pokožku, působí i na astma, cukrovku, cholesterol, a žaludeční vředy.

Pokud Vás zajímá jak taková masáž vypadá, podívejte se na ukázkové video.


Ayurveda Clinic s.r.o.
info@ayurvedaclinic.eu
+420 604 500 172


Dožijte se až 100 let pomocí Ayurvédy! Adresa : http://www.ayurvedaclinic.eu/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: ayurveda, ájurvéda, ajurveda
Uloženo: 03.05.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde