Roztoky na kontaktní čočky

Kdyby se kontaktní čočka pravidelně nečistila, mohlo by její nošení způsobit v lepších případech alergické reakce a zarudnutí očí a v horším případě trvalé poškození zraku.
Čistící roztoky mají pouze dvě dělení a to dle kontaktních čoček, pro které je lze použít a dle postupu čištění. Existují tak čistící roztoky pro:
- Tvrdé kontaktní čočky – Těmtito roztoky lze čistit pouze tvrdé kontaktní čočky. Pro měkké kontaktní čočky jsou nevhodné. Tvrdé kontaktní čočky se jíž ale nepoužívají a byly nahrazeny měkkými čočkami.
- Měkké kontaktní čočky – Nejrozšířenější čistící roztoky. Tyto roztoky lze použít pro čištění měkkých kontaktních čoček. Některé lze dokonce použít pro silikon-hydrogelové, toto použití se však nedoporučuje.
- Silikon-hydrogelové a měkké kontaktní čočky – Čistící roztok pro použití na veškeré měkké kontaktní čočky včetně silikon-hydrogelových bez rizika poškození čočky či zraku.

Dělení dle způsobu čištění:

- Roztoky pro čistě chemické čištění – Tyto roztoky mají dostatečně silnou chemickou reakci pro kompletní očištění čočky jak od bakterií, tak od prachových usazenin. Pro osoby s citlivějším zrakem však můžou působit alergicky. V tom případě je možno využít druhý typ roztoku.
- Roztoky nutné obohatit o mechanické čištění – Tento typ čistícího roztoku nemá tak silnou chemickou reakci, která by byla schopna odstranit prachová depozita. Proto je nutné čočku ještě po ukončení chemického procesu očistit mnutím mezi prsty a znovu opláchnout čistým roztokem. Tyto roztoky jsou šetrnější k citlivým očím.

Roztoky pro čištění kontaktních čoček vyvíjí mnoho společností. Nelze říci, který z nich je lepší nebo horší, protože každému oku vyhovuje jiný typ roztoku. Některé oko může kvalitní roztok podráždit z důvodu alergie apod. Konkrétní čistící roztok může doporučit kontaktolog při aplikaci kontaktních čoček, jinak je na volbě uživatele, který vybere. Většinou se volí čistící roztoky stejné značky jako máte kontaktní čočky.

Fonetip s.r.o. - www.kontaktni-cocky-shop.cz


Roztoky na kontaktní čočky Adresa : http://www.kontaktni-cocky-shop.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: Roztoky na kontaktní čočky
Uloženo: 19.04.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde