První známka NaTrue udělena

Společnosti Botanica, Cognis, Dishman a DSM nedávno získali certifikační známku NaTrue a stali se tak prvními dodavateli funkčních kosmetických přísad, kteří mají tuto certifikaci surovin. NaTrue je mezinárodní osvědčení, které splňuje velmi náročná kritéria a normy. Kromě vody certifikované výrobky obsahují pouze přírodní složky, odvozené přírodní látky a přírodně identické látky. NaTrue certifikuje jak výrobky, tak i suroviny.

V březnu 2010 NaTrue začala certifikací surovin a Botanica, Cognis, Dishman a DSM jako první obdrželi tuto certifikační známku.

Certifikované přírodní suroviny jsou zásadně důležité pro kosmetické značky, které se chtějí prosadit v přírodní a bio kosmetice a být součástí tzv. „zeleného“ trendu. Výrobci přírodní kosmetiky mohou nyní snadno z certifikovaných surovin formulovat konečné produkty, které by měly splňovat standardy NaTrue.

Hlavní kritéria ekoznačky NaTrue jsou:

Výrobky obsahují pouze vodu, přírodní složky, složky odvozené z přírodních a přírodně identické složky.
Výrobní procesy pro přírodní kosmetiku a její suroviny jsou přísně regulovány.
Je striktně dané minimum obsahu přírodních látek a maximální limity pro ingredience odvozené z přírodních surovin a přírodně identické složky a platí pro všechny tři NaTrue klasifikační stupně (1. přírodní kosmetika, 2.přírodní kosmetika s podílem bio ingrediencí a 3. bio kosmetika).

Aby mohla být surovina či výrobek certifikován NaTrue známkou, musí projít nezávislým auditem prostřednictvím certifikační agentury. Příslušná agentura podrobně zkoumá každý krok výrobního cyklu a zaručuje tak, výrobek splní NaTrue kritéria.

Především firma Cognis dosáhla certifikace pro velké množství svých surovin včetně povrchově aktivních látek, emulgátorů, zahušťovacích vosků, změkčovadel, krémových základů a bílkovinných hydrolyzátů. 40 výrobků firmy Cognis má nyní certifikaci NaTrue.


První známka NaTrue udělena Adresa : http://www.avocados.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: známka NaTrue, certifikace, funkční kosmetické přísady
Uloženo: 25.01.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde