Sada ovulačních a těhoptenských testů

Ovulace

je odborný lékařský termín označující okamžik, kdy dojde k uvolnění zralého vajíčka z vaječníku.Uvolněné vajíčko začne pomalu sestupovat vejcovodem k děloze pomocí pohybů řasinek výstelky vejcovodu. Pokud se během této cesty setká se spermií, dojde k jejich vzájemnému splynutí a oplodnění vajíčka. Vajíčko po ovulaci zaniká velmi rychle, může být oplodněno pouze v intervalu kratším než 24 hodin.Spermie si však v ženském těle mohou uchovat oplodňovací schopnost i po dobu 3-5 dnů. Součet životnosti spermiíí v těle ženy a životnosti vajíčka se nazývá tzv. plodné období.

Určování termínu ovulace


Termín ovulace se dá určit několika způsoby. Nejpřesnějším způsobem je sledování folikulu pomocí ultrazvuku a měření tzv. luteinizačního hormonu.

Průběh ovulace


Uvolňování zralého vajíčka je spojeno s obalem vajíčka, které je chráněno několika vrstvami buněk obsahující folikuly, jenž jsou schopné produkovat estrogen a progesteron. V době 40 až 90 dní před menstruací dochází k tomu, že se vyčlení 10 až 20 folikulů a ty začnou narůstat. Časem jeden folikul začne jasně dominovat a ostatní zaniknou. Vajíčko v dominantním folikulu postupně uzrává a přibližně 36 až 40 hodin před ovulací je zralé. Samotná ovulace se spouští přibližně 18 hodin před uvolněním vajíčka.

Během ovulace dochází k prasknutí obalu v dominantním folikulu, což vede k vyplavení vajíčka. To je zachyceno ústím vejcovodu a pomocí pohybu řasinek v oblasti vejcovodu se začne posunovat k děloze. Prasklý folikul zůstává jako blanka s výstelkou buněk, která v případě oplodnění vajíčka zůstává a vzniká z něho tzv. žluté tělísko. Pokud k oplodnění nedojde, žluté tělísko je nepotřebné a vyplavuje se z těla během menstruace.

Vyzkoušejte naši novou akční nabídku pro Vás !


Sada 5 ks ovulačních a 3 ks těhotenských testů značky See Now, určené pro stanovení termínu ovulace a ověření těhotenství.

Při zakouoení této sady získáte ZDARMA oproti jednotlivě kupovaným testům :

-Slevovou poukázku na nákupy dalších sad nebo ostatních testů !
-Poukázku na profesionální fotografování Vašeho miminka ZDARMA !
-Dárek od nás: JOHNSON´S BABY mýdlo dobré spaní pro Vaše budoucí miminko
od JOHNSON & JOHNSON
Při zakoupení sady je cena výhodnější než jednotlivě nakupované testy !

Při zakoupení dvou sad a platbě na účet NEPLATÍTE ZA DOPRAVU ! ! !

Co nabízíme dále : sady diagnostických testů např. ovulační testy, těhotenské testy, drogové testy, kardiální markery, nádorové markery, testy na infekční onemocnění, zdravotnické potřeby a materiál pro lékaře, laboratoře, nemocnice a pacienty.
Sada ovulačních a těhoptenských testů Adresa : http://www.vseprosvezdravi.cz
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: ovulační testy, těhotenské testy, drogové testy,
Uloženo: 23.10.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde