Rodinné konstelace – rodinné souvislosti

Stejně jako si v sobě neseme genetické dědictví po našich předcích, neseme také větší nebo menší část jejich životů, trápení a problémů. Všichni máme občas pocit, že jsme se ve svém životě a ve svých problémech ztratili. Najednou je toho na nás moc a nevíme, jak všechno vyřešit a odkud vlastně začít všechno rozmotávat. Navíc nám k tomu v mnoha případech chybí odvaha. V našem životě se objevují překážky, dostáváme se do konfliktů s okolím, prožíváme zklamání, bolest, pocity křivdy, přicházejí nemoci. Stejně tak ale prožíváme i radost, okamžiky štěstí, přijímáme a dáváme lásku, kolem nás se lidé rodí a umírají.
Rodinné konstelace – cesta k pochopení

Snažíme se spoustu věcí překonávat a zvládat, dost často sami sebe obviňujeme za to, že děláme všechno špatně. Někdy se nám zase zdá, že by se měli jinak chovat lidé kolem nás, cítíme se odmítaní, nepochopení, zrazení. Pojďme se společně podívat se na sebe, na svůj život, na své blízké a na své problémy tak trochu jinak. Rodinné konstelace nám mohou objevit souvislosti, odhalit příčiny a prožít emoce, kterým se tak často bráníme. Metoda rodinných konstelací nám umožní podívat se na sebe a na své místo v rodině, do které jsme se narodili. Rodinné konstelace nám mohou prozradit souvislosti, které jsme dosud jen tušili, v mnoha rodinách se o některých věcech nemluví, na některé události by všichni raději zapomněli. Ale pozor, rodinné konstelace neslouží k měnění či napravování minulosti. To, co život, rodinné vztahy a mnohdy i společenské a historické události přinesly, se nedá vrátit. Pro nás je důležité přijmout to jako součást života našich předků a tím i součást našich životů a životů našich dětí.
Systemické konstelace

Systemické konstelace se mohou týkat rodinných vztahů, ale i vztahů partnerských, problémů se zdravím, prací, financemi. Umožňují nám odkrýt vlivy jakéhokoliv systému na život každého z nás. Jedná se o skupinovou práci a jak říká Simona Procházková, která semináře rodinných konstelací pořádá, je hezké pozorovat, jak k sobě po absolvování třeba jen jednoho dne s rodinnými konstelacemi nacházejí jednotliví účastníci cestu, navazují přátelské vztahy a dávají podporu jeden druhému. Uvědomíme si mnohdy to, že s podobnými problémy se potýkají i ostatní lidé kolem nás, jen se o nich často bojí mluvit. Můžeme se podívat na pocity ostatních lidí, často našich nejbližších a najít k nim cestu. Můžeme se pokusit najít sami sebe a nebo jen něco dosud nepoznaného v nás. Půjde se nám dál životem trochu lehčeji.

Jednodenních seminářů rodinných konstelací se můžeme zúčastnit třeba na pražském Vyšehradě a spojit tak výlet do české historie s cestou do historie vlastní. Více informací, termíny seminářů a podrobnosti najdete na www.rodinnekonstelace.com.

Rodinné konstelace – rodinné souvislosti Adresa : http://pr-web.cz/rady-a-navody/rodinne-konstelace-rodinne-souvislosti/
Kategorie: život, zdraví­
Klíčová slova: rodninné konstelace, Systemické konstelace
Uloženo: 19.07.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde