Jakého psa si koupit

Pes, nejlepší přítel člověka. Určitě jste to již slyšeli, ale je tomu tak? Psi v porovnání s lidmi mají jednu neuvěřitelnou vlastnost, neumějí lhát. Tento fakt oceňuje denně mnoho lidí. Jste mezi nimi? Nebo chcete být mezi nimi a stále váháte, jaké plemeno psa je pro vás vhodné? Čtěte dále, vše je trochu jinak než se na první pohled zdá.
Velké plemeno psa na zahradu a malé plemeno do bytu

Rozhodně to neplatí! V praxi totiž téměř vůbec nezáleží na výšce psa v kohoutku či na jeho celkové tělesné hmotnosti. Primárně záleží na jeho temperamentu. Ale jak takový průměrný habit psa či feny předem odhadnout, je to vůbec možné? Ano, samozřejmě, odhadnout to lze. Na druhou stranu, pokud chceme odhadnout budoucí chování psa, nemůžeme se spoléhat pouze na jeho rodiče. Ačkoliv se na potomka dědí 50 % genotypu z matky a 50 % genotypu z otce, do velké míry zde hrají roli mimo jiné i předci psa a feny, respektive rodičů Vašeho potencionálního štěněte. Možná již tušíte na co narážím. V této problematice mají jasnou výhody čistokrevní psi, u kterých známe nejen otce a matku, ale i další jejich předky.
Kolik hodin denně musím psovi věnovat aby netrpěl?¨

Pokud si kladete tuto otázku, nejspíš by bylo vhodné si psa vůbec nepořizovat. Štěně si totiž nepořizujeme, aby netrpěli, ale abychom my i štěně ze vzájemné symbiózy a kooperace těžily, a to nejen duševně, ale také fyzicky. Neboť fyzično a psychika spolu do velké míry souvisejí. Vztah pes člověk, pokud ovšem na psa máte dostatek času, je pro obě strany prospěšný.
Jaký pes se hodí k dítěti a jací psi jsou nebezpeční

V této problematice vůbec nemůže brát do úvahy křížence. Tato štěňata, která pocházejí od rodičů bez PP, nemají plemenný standard, díky čemuž nemůže, resp. nikdo nemůže garantovat jejich vzrůst, temperament a obecně jejich chování. K dětem se nehodí žádné plemeno a také všechny plemena. Jde primárně pouze o výchovu a přístup ke psovi. Dítěti musíme také vysvětlit, jak se ke psovi správně chovat. Žádný pes nezaútočí bez vydráždění. Vždy je nějaký spouštěč. Nemyslete tolik na to, jakého zvolit psa k dětem, zamyslete se spíše nad tím, kterého psa chcete a zda se hodí k dětem.
Jakého psa si koupit Adresa : http://www.psiusmev.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: pes, jakého psa koupit, koupě psa, pes dítě, pes k dětem, plemeno psa, psi
Uloženo: 17.02.2016
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde