Pěstování dýně - využití, pěstování

Dýně, u nás známá také pod názvem "tykev", se do Evropy dostala koncem 15.století. U nás je možné pěstovat některé druhy zejména okrasných dýni a nebo ty druhy, jejichž využití lze nalézt v gastronomii a také na a zavařování. Zatímco na všech obydlených kontinentech, je dýně oblíbenou plodinou, Evropané ji zatím nedokážou ocenit, neboť její chuť jim přijde příliš exotická. Jde o zeleninu velmi zdravou, lze ji připravit jak na sladko, tak i na slano, neboť patří do čeledi tykvovitých, pro kterou je typické kolísání mezi oběma chutěmi. Dýně je tvořena převážně vodou (90%) a vlákninou, a malým množstvím cukru. Obsahuje rovněž minerály jako jsou sodík, měď, draslík, hořčík, železo, chlor a fosfor. Za nejoblíbenější druh dýně lze považovat dýni Hokkaido.
Pěstování dýně - využití, pěstování Adresa : http://vseodyni.estranky.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: dýně, tykev, pumpkin, dýňový kompot, dýňový koláč
Uloženo: 30.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde