Modelová železnice - stavba modelů

Modelová železnice - stránky zabývající se stavbou modelové železnice a zejména jejími kolejovými vozidly. Na stránkách jsou podrobně popsány stavební postupy výroby modelů parních, elektrických i motorových lokomotiv v několika modelových velikostech, které si můžete zkusit i Vy, pokud jste sami příznivci modelové železnice. Jsou zde také popsány stavby modelů úzkého rozchodu ve velikosti HOe - zde je výhoda, že zůstáváte v poměrně velkém měřítku, avšak s kolejemi se můžete otočit o 180 stupňů již na průměru cca 40cm což je zejména v prostředí panelákového bytu značná výhoda. Dále je na stánkách popsáno ruční ovládání výhyvek a některá elektronická zapojení vhodné pro domácí i klubová olejiště. Pisatel stránek modelová železnice se nezabývá DCC-ovládáním, takže nějaký popis digitálního ovládání zde nenajdete - tuto část zařízení přenechal autor odkazovně stránek. Vedle stavebních seriálů trakčních vozidel se poněkud stranou krčí stavební seriály modelů vozů a recenze seriově vyráběných modelů.
Zvláštní sekci představují úpravy a sestavování dvojkolí modelů trakčních vozidel. Tyto úpravy dvojkolí musíme činit při přestavbách sériově vyráběných modelů na modely našich velkých drážních předloh.
Budete-li si stavět modelové kolejiště, či model kolejového vozidla, nechť jsou Vám tyto stránky pomocníkem při jejich tvorbě.
Modelová železnice - stavba modelů Adresa : http://www.modelova-zeleznice.info
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: modelová železnice, ho, tt, hoe
Uloženo: 17.07.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde