Péče o náušnice

Pokud chceme,aby nám naše oblíbené kousky vydržely co nejdéle, je potřeba o ně náležitě pečovat. U náušnic záleží druh péče především na materiálu, z kterého jsou vytrobeny. Existuje ovšem pár univerzálních rad.
Základmím pravidlem je,vyvarovat se styku náušnic s vodou. Nejlepší je před sportem nebo návštěvou posilovny opět náušnice sundat. Zničení by mohly zapřičinit i všelijaké látky obsažené v kosmetice, proto buďte obezřetní při jejich aplikaci. I při dodržování těchto opatření je vhodné náušnice jednou za čas čistit. Je dobré náušnice desinfikovat a odstraňovat zachycené kousky kůže. K tomuto záměru nám klidně postačí odlakovač na nehty.
Vcelku nejnenáročnější na péči jsou náušnice ze zlata a stříbra. Nejvíce zlato je jeden z nejvíce odolných materiálů, a tudíž pro jeho zachování postačí, pokud ho čas od času očistíte a vyleštíte. Dále je vhodné očišťovat zlaté náušnice vodou s obsahem jedlé sody. Náušnice ze stříbra ale vyžadují údržbu větší. Stříbro bohužel časem oxiduje a černá. Jsou zde rozmanité přípravky na údržbu stříbra. Vhodný může být i leckterý z domácích typů.
Velmi častým typem je čistitočistit stříbro kartáčkem a pastou, ale šperkaři to neradí, jelikož zde dochází k obrušování náušnic ne k čištění. Jeden z často užívaných typů je tento: Misku z umělé hmoty nebo ze skla (nesmí být ze železa) vyložte hliníkovou fólií. Následně přilijte asi 1/2 litru vody smísené se 2-3 lžičkami soli a zamíchejte. Náušnice, jež jste předem očistili, vložte do mísy a ponechte směs účinkovat. Čím více jsou šperky zčernalé, tím delší dobu zabere čištění. Pro vylepšení účinku je vhodné postup zopakovat, ovšem s jiným alobalem. Na konci postačí šperky vyndat, osušit a je hotovo.
Péče o náušnice Adresa : http://lady-bijou.blog.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: náušnice
Uloženo: 27.06.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde