Proč bychom měli hospodyňku poplácat pom

Již se nám blíží svátky, kdy si křesťané připomínají zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Obecně se tyto svátky nazývají Velikonoce. Chcete-li se o nich dozvědět spoustu užitečných informací, navštivte internetové stránky velikonoce.org, kde se dozvíte vše potřebné. Zjistíte zde i to podle čeho se vypočítává, na jaký kalendářní den v daném roce Velikonoční pondělí připadne.

U nás se většinou velikonoce slaví tak, že malé děti v doprovodu dospělých mužů si vezmou do ruček pomlázky a vyrazí po sousedech zpívat písně, za které se jim dostane odměny. Jako odměnu mohou dostat malovaná vajíčka nebo něco sladkého. Jsou místa, kde dopoledne chodí po pomlázce muži a odpoledne ženy. Záleží na zvycích, které v kraji panují.

Ani dnes nezapomínáme na velikonoční přání, která si posíláme s přáteli a blízkými. Bohužel se však postupem času stalo to, že naši blízcí již od nás nedostávají klasické papírové pohlednice s přáním, které můžeme pořídit na poštách nebo v papírnictví. Dnes spíše velikonoční přání posíláme pomocí e-mailů.

Součástí samotných velikonočních svátků jsou i velikonoční dekorace, které doplní celý váš domov. Zároveň ho i rozzáří. Mezi nejvíce využívané dekorace patří vajíčka. Velice hezky vypadají různě zdobné vejdumky.

Velikonoční dekorace napomůže doladit celkovou atmosféru velikonočních svátků. K snídani byste neměli zapomenout na beránka, který je typickým symbolem vánočních svátků. Beránka si můžete upéci sami doma. Můžete si ho však i koupit v některém z obchodů.


Proč bychom měli hospodyňku poplácat pom Adresa : http://www.autoskolaustinadlabem.cz
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: velikonoce, velikonoční přání, velikonoční dekorace
Uloženo: 24.02.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde