Za zábavou ke stolu

V dnešní době je méně přímé komunikace z očí do očí, děti se nám pomalu odcizují a přátelé známe jen z obrazovky počítače. Opusťme proto televizní obrazovku, počítač nebo mobilní telefon a pojďme si s rodinou nebo přáteli zahrát nový fenomén pro trávení volného času - moderní společenské hry.

Nové (moderní) společenské hry již nejsou založeny na náhodě (házení kostkou), ale míra náhody a štěstí je v nich potlačena. Tyto hry v sobě zahrnují strategické uvažování, logický úsudek a hlavně komunikaci s protihráči.

Bestsellerem je strategická hra Osadníci z Katanu, kterou v Německu vytvořil Klaus Teuber již v roce 1995. Stáváte se osadníkem a osidlujete neznámý ostrov. Hra vás nutí strategicky přemýšlet již od jejího počátku, kdy si zakládáte osadu, kterou postupně celou hru vylepšujete. Hry se prodalo přes 15 milionů kusů na celém světě a byla přeložena do 30 jazyků. Po svém uvedení v České republice byla vyhodnocena jako Hra roku 2004, což je ocenění udělované Akademií her v České republice.

Další, sice starší, ale velice oblíbenou rodinnou hrou je dřevěná hra Jenga (věž), kterou vytvořila Leslie Scottová na počátku osmdesátých let. V roce 1983 v Londýně na veletrhu hraček byla hra oficiálně představena a práva prodána do celého světa. Do dnešního dne bylo na světě prodáno více než 50 milononů kusů této hry.

Nabídka společenských her je velmi široká a každý si z ní vybere. Všechny, ale mají jedno společné - zlepší a zdokonalí Vaši komunikaci.

Za zábavou ke stolu Adresa : http://www.spolecenske-hry.com
Kategorie: Zábava, volný čas
Klíčová slova: rodinné hry, strategické hry, společenské hry
Uloženo: 26.07.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde