Základní škola Hostivař

Pražská základní škola s rozšířenou sportovní výukou - cyklistika, moderní gymnastika, americký fotbal, dále pozemní hokej, karate, softball. Mnoho venkovních hřišť v přírodním areálu blízko vodní nádrže Hostivař. V části školní budovy sídlí Křesťanské gymnázium. V budově máme v pronájmu dobře zařízené Fit-centrum "Chameleon", které slouží i širokému okolí.
Vyučování ve škole probíhá podle učebních plánů a učebních osnov schválených Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Od 1.9.2006 vyučujeme podle Školního vzdělávacího programu (dále ŠVP) „Cesta k poznávání“ 79-01-C/001 Základní škola. Výuka začíná od 1. a 6. Ročníku, v ostatních ročnících je vzdělávací program Obecná škola 120 35/97-20.
Třídy školy se naplňují do počtu 30 žáků.
V souladu s učebním plánem se třídy mohou dělit na skupiny; počet skupin a počet žáků ve skupině určuje podle podmínek a charakteru vyučovacího předmětu a v souladu s požadavky na bezpečnost a ochranu zdraví žáků.
Škola nezřídila specializované třídy pro žáky se specifickými vývojovými poruchami v učení a chování. Tito žáci jsou plně integrováni v běžných třídách, i žáci tělesně postižení (škola není bezbariérová).
Škola zavedla pro žáky dočasně opožděné ve výuce a pro ty, kteří nezvládli učivo, doučovací skupiny.
Škola zřídila třídy se zaměřením na TV - moderní gymnastiku a cyklistiku. Škola je zapsána jako člen Asociace sportovních klubů a registrovaná u Českého svazu moderní gymnastiky a Českého svazu cyklistiky, kde se žáci, pod jménem školy, zúčastňují pravidelných soutěží. škola také organizuje 2x ročně pravidelné soutěže v moderní gymnastice - "Velikonoční pohár" a "Vánoční nadílku".
Základní škola Hostivař je součástí výchovně vzdělávací soustavy; je zařazena do sítě škol :
č.j. 898-11/99-ŠÚ a s identifikátorem zařízení 600 041 271
Je zřízena jako příspěvková organizace s právní subjektivitou. V právních vztazích vystupuje svým jménem a má odpovědnost vyplývající z těchto vztahů.
Součástí školy jsou školní družina, knihovna a školní jídelna.
Škola poskytuje zájmovým organizacím dětí a mládeže prostory a vybavení pro jejich činnost.
Škola spolupracuje s rodiči, byl založen "Klub přátel školy Hostivař" jako samostatný právní subjekt. Klub přispíval na akce pořádané školou (odměny, ceny a pod.).

Základní škola Hostivař Adresa : http://www.zshostivar.cz
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: škola, cyklistika, americký fotbal
Uloženo: 19.01.2009
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde