Jak se učí v olomoucké škole zpěvu

Olomouc – Nejen zpěv je důležitý pro hvězdy hudebního nebe. Úspěšný zpěvák nebo zpěvačka se musí umět správně pohybovat, musí zvládnout choreografii, hudební nauku a mnoho dalšího. Ve Škole popového zpěvu v Olomouci naučí budoucího zpěváka všem základním pravidlům a principům, které jsou podmínkou pro úspěšnou pěveckou kariéru.

„Naše škola zpěvu má široký rozsah výuky, která je potřebná pro správný nácvik jakékoli hudební skladby. Je velice důležité, aby zpěvák správně dýchal, používal správnou pěveckou techniku a věděl, jak se má pohybovat, jaké jsou principy vystoupení a co vše pěvecká kariéra obnáší,“ uvedla ředitelka školy popového zpěvu Michaela Mrázová.

Kromě zpěvu samotného se škola zaměřuje hlavně na rozvíjení hlasového a pohybového talentu žáka. Výuka je velice individuální, vždy připravená s ohledem na žákovy schopnosti a možnosti. Hlavní důraz je kladen na hlasové cvičení, které je velice důležité pro plný a čistý hlas. Nedílnou součástí správného rozvoje hlasu jsou i dochová cvičení pro správnou funkci všech svalů, které jsou při zpěvu zapojeny. Škola popového zpěvu v Olomouci nabízí možnost vzdělání v hudební teorii, není to však podmínkou pro to, aby se zpěvák nebo zpěvačka mohla učit zpěvu. „Hudební teorii nabízíme těm žákům, kteří se chtějí dostat na konzervatoř nebo jiné státní hudební školy a potřebují přípravu k přijímacím zkouškám,“ vysvětlila Mrázová.

Nejen pro děti, ale i pro dospělé nabízí olomoucká škola popového zpěvu moderní výuku hry na klavír. Výuka je vedena podle moderních principů, které jsou využívány v mnoha uznávaných mezinárodních školách. Podmínky kladené na žáky a studenty jsou vždy upraveny podle jejich schopností a dovedností, rozsah žánrů začíná u klasické hudby přes jazz a pop music až po muzikálovou i filmovou hudbu.

„Ve škole popového zpěvu připravujeme, díky individuálnímu a profesionálnímu přístupu, žáky a studenty k přijímacím zkouškám na hudební školy a různým talentovým zkouškám,“ dodává Mrázová.
Jak se učí v olomoucké škole zpěvu Adresa : http://www.popskola.estranky.cz
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: Škola popového zpěvu výuka zpěvu,Olomouc,zpěv,popový zpěv
Uloženo: 15.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde