DBEJTE O SEBE



Jste-li nemocní, nechte se ošetřit. Lidé, kteří jsou nemocní nebo dokonce trpí nakažlivou chorobou, se často nevyhýbají styku s ostatními nebo se nenechají správně ošetřit. Tím pro vás může vzniknout zřejmé riziko. Vyžadujte, aby každý nemocný dodržoval nutná preventivní opatření a nechal se správně ošetřit.


Udržujte své tělo v čistotě. Lidé, kteří se pravidelně nekoupou či nemyjí ruce, mohou být bacilonosiči. To pro vás znamená nebezpečí. Máte naprosté právo trvat na tom, aby se lidé pravidelně koupali a myli si ruce. Při práci nebo sportu se člověk nevyhnutelně ušpiní. Postarejte se o to, aby se potom umyl.
Udržujte své zuby v dobrém stavu. Zdá se býti pravdou, že zkažení zubů je možno zabránit tím, že si člověk po každém jídle vyčistí zuby. Takto nebo žvýkáním žvýkačky po každém jídle je možno do velké míry zabránit nemocem ústní dutiny a nepříjemnému zápachu z úst. Dejte ostatním podnět k tomu, aby udržovali své zuby v pořádku.


Stravujte se zdravě. Lidé, kteří se nestravují zdravě, neprospívají ani vám, ani sobě. Mají často příliš málo energie, jsou někdy špatně naladěni a lehce onemocní. Není potřeba dodržovat zvláštní diety, aby se člověk stravoval zdravě, ale je potřeba pravidelně jíst výživná jídla.


Spěte dostatečně. V životě člověka jsou sice mnohá období, kdy musí pracovat i tehdy, kdy by měl spát, ale když někdo nespí dostatečně dlouho, může být druhým na obtíž. Unavení lidé nejsou ostražití. Mohou dělat chyby a způsobují nehody. Právě když je potřebujete nejvíce, může se stát, že na vás nechají celou tíhu práce. Staví ostatní do nebezpečí. Trvejte na tom, aby ti, kdo nedostatečně spí, změnili své návyky.

Část textu z knihy Cesta ke štěstí – soubor morálních pravidel od L. Ron Hubbarda
Více o knize na www.dianetika.cz


DBEJTE O SEBE Adresa : http://www.dianetika.cz
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: Dianetika, Scientologie, L. Ron Hubbard, Cesta ke štěstí, Morální principy, štěs
Uloženo: 09.01.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde