Řekni ne drogám-řekni ano životu

Má také pobočku v Ostravě, kde aktivně pořádá protidrogové přednášky pro děti na základních školách v okolí. V tomto týdnu sdružení proškolilo přes 565 dětí na 7 základních školách.
Tyto přednášky se nazývají „10 věcí, které by tvoji přátelé měli vědět o drogách“, kde přednášející, který měl v minulosti zkušenosti s drogami, dává zábavnou a poučnou formou informace o škodlivosti různých druhů drog – od alkoholu přes marihuanu až po kokain a pervitin.

Pedagogové o jedné z těchto přednášek řekli:

„Na naší škole proběhla předem naplánovaná přednáška v rámci primární prevence. Programem “Deset věcí o drogách” bylo proškoleno 178 žáků a 4 učitele. Asi 50 minutový blok žáky velmi zaujal a zvláště 9. třídy aktivně komunikovaly a zapojovaly se. Žáci byli srozumitelnou a zajímavou formou seznámeni s nebezpečím, které s sebou přinášejí návykové látky a na příkladech ze života si mohli uvědomit, jaká rizika jim hrozí. Lektor byl velmi příjemný a pohotový. Během krátké doby si dokázal žáky získat a zaujmout je. Předal nám brožury, které v příštím školním roce použijí kolegové při výuce v různých předmětech. Jsme velice rádi, že jste si naši školu vybrali a těšíme se na další spolupráci.“

Sdružení má za cíl pravdivě informovat širokou veřejnost, především děti o škodlivosti drog a to už od roku 2001. Vzniklo na základě vzrůstajícího užívání drog v České republice.
Již několik let je Česká republika na hrozivém prvním místě v Evropské unii v užívání marihuany u mládeže do 16 let (44%) a na druhém místě v užívání extáze.

Mottem sdružení je výrok amerického humanisty L. Ron Hubbarda: „S drogami zemřít nebo bez drog žít. Žádná jiná volba neexistuje.“

Řekni ne drogám-řekni ano životu má sérii 13 brožur, které popisují jednotlivé drogy a jednoduchou formou ukazují následky a dopady užívání drog. Tyto brožury děti na přednáškách dostávají, aby s nimi mohly i po přednášce pracovat a studovat je.

Dále vydalo krátké poutavé klipy, které upozorňují na dopady braní drog. Tyto klipy jsou zpracovány formou, která oslovuje především děti a mládež tak, aby je zaujaly, což se jim opravdu daří. ¨

Více informací najdete na www.drogy.cz, www.marihuana.cz nebo na www.rekninedrogam.cz. Zde si také můžete prohlédnout klipy nebo stáhnout brožury.


Řekni ne drogám-řekni ano životu Adresa : http://www.drogy.cz
Kategorie: Vzdělávání­, školství­, věda
Klíčová slova: drogy,marihuana,řekni ne drogám
Uloženo: 07.11.2012
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde