Závody člunů Jedovnice

Už ze samotného názvu GP Jedovnice 42 můžete vyčíst, že jde o dlouholetou tradici. Jedná se o Jedovnice závody, což jsou závody rychlých motorových člunů. Letošní ročník GP České republiky se koná v prvním červnovém víkendu, kdy se rovněž slaví Mezinárodní den dětí. Tento termín je zajímavý pro rodiny s dětmi, které tak mohou spojit návštěvu atraktivních závodů s dětským dnem. Pro děti je připravena řada soutěží i atrakcí. Ani dospělí nepřijdou zkrátka, neboť se mohou zabavit při sledování vystoupení populárních zpěváků nebo při sportovní exhibici. O žaludky všech účastníků bude bohatě postaráno, neboť množství stánků s občerstvením bude určitě dostatečné.
Samotné závody rychlých motorových člunů jsou atraktivním a adrenalinovým sportem, který vás určitě nadchne vzrušující atmosférou a výkonu jezdců. Závody jsou rozděleny do několika kategorií a tříd podle typů člunů a hlavně podle výkonů motorů. Výkon těch nejsilnějších dosahuje až 100 koní a dokáží vyvinout rychlost 170 km/hod. Bezpečnost jezdců je zaručena, neboť rybník Olšovec, na kterém se tyto závody uskutečňují je nejen dostatečně dlouhý, ale i široký, aby umožnil otáčení člunů ve vysokých rychlostech.
Máte možnost fandit nejlepším evropským závodníkům, ale i našim jezdcům, kteří v tomto sportu patří k těm nejlepším. Dosáhli již mnoha úspěchů a na mistrovstvích Evropy obsazují pravidelně místa na stupních vítězů.
Městys Jedovnice leží v Jihomoravském kraji nedaleko okresního města Blansko a uprostřed Moravského krasu. Je posazen v překrásné lesnaté krajině a láká svým vyjímečným okolím i k dovolené. Můžete si tak návštěvu závodů prodloužit o několik dnů dovolené a navštívit nedalekou známou propast Macocha a jeskyně, které mají bohatou krápníkovou výzdobu. Ubytování naleznete na břehu rybníka Olšovec v perfektně vybavených zděných chatkách, nebo můžete využít místního campu k romantickému stanování.
Závody člunů Jedovnice Adresa : http://jedovnice-gp.cz/
Kategorie: Sport
Klíčová slova: jedovnice, jedovnice závody
Uloženo: 30.05.2013
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde