Golfové turnaje na Kuňce

Multifunkční areál Golf & Spa Resortu Kunětická Hora se nachází na polovině cesty mezi krajskými městy Hradec Králové a Pardubice v obci Dříteč. Dominantou je 18jamkové mistrovské golfové hřiště, které splňuje veškeré požadavky a standardy pro moderní golfový areál evropské i světové třídy. Autorem tohoto oblíbeného golfového hřiště je australský designér Graham Marsh.

Charakteristika golfového hřiště



V areálu golfového hřiště jsou zakomponována 3 jezera, skrze která vede 6 jamek. Golfové hřiště je charakteristické množstvím členitých písečných bunkerů, víceúrovňovými greeny a zvlněnými fairway.

18jamkové golfové hřiště je rozmístěno na celkové ploše 140 ha. Pokud bychom se zaměřili na jeho délku, pak je možné říci, že v České republice naleznete jen málo takto dlouhých golfových hřišť. Celková délka golfového hřiště z bílých odpališť činí 6656 metrů.

Mezi nejnáročnější místa se řadí golfové jamky č.11 (par 5, délka 600 m) a č.17 (par 3, 205 m vedoucí přes vodu). Jako tzv. "Signature hole" je označena jamka č. 13 (par 3), umístěná na břehu jezera se 130 metrů dlouhým bankrem.

Významné turnaje v minulosti



Jaké významné golfové turnaje se dosud na „Kuňce“ konaly? Na mistrovském golfovém hřišti v Dříteči již bylo možné vidět celou řadu prestižních golfových turnajů. Nejvýznamnějším z nich však bylo bezesporu Mistrovství Evropy žen v roce 2010, které uspořádala Evropská golfová asociace. Golfového turnaje se zúčastnilo 145 hráček z 23 evropských zemí. Tento rok bude hřiště hostit každoroční vrchol české sezóny prestižní Mezinárodní Mistrovství ČR na rány (srpen 2011).

Mistrovství Evropy bylo hodnoceno velmi pozitivně a to jak po organizační, tak i sportovní stránce. Příjemné prostředí a špičkový servis chválily jak samotné hráčky, tak i jednotlivé realizační týmy.

Ubytování bylo zajištěno v Hotelu Kunětická Hora, který je součástí areálu v Dříteči a jehož kapacita činí 33 pokojů a 8 rodinných apartmánů. Samozřejmostí je hotelová restaurace, která nabízí širokou nabídku jídel tuzemské i zahraniční kuchyně. Tučně
Golfové turnaje na Kuňce Adresa : http://www.gckh.cz/
Kategorie: Sport
Klíčová slova: golf, golfové hřiště, turnaje, dříteč
Uloženo: 25.07.2011
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde