Dostihy chrtů s Mikulášem * Česká greyho

Sobota 27.11.2010 patřila na chrtí dostihové dráze Praskačka závodním chrtům greyhoundům, také Mikulášům, Santům, andělům i čertům. Rozdávaly se neobyčejné dárky, jakými jsou millión, nugeta zlata, či dokonce chrti. Slunce nasvítilo chrtí scénu neobyčejnou září, až to vypadlo, že se vůbec nejedná o zimní pohádkové postavy a zimní termín.
A tak sexy sličná Santa, alias Mikuláš, andělsky líbezný anděl i ďábelsky sexy čertice spolu s dostihovými greyhoundy při dekorování u stupňů vítězů na slunci poněkud mžourali.

Ve velkém a stylově vyzdobeném diváckém stanu dostihové dráhy se nemžouralo, všem tu bylo líp a i o poznání tepleji. Andělsky se tvářili i chrti a čertí růžky nedostal od svého majitele žádný z nich. Nejlegračnější výraz měl jednoznačně bílý greyhound White Elbony původu australsko-irského.
Všichni „našášulení“ greyhoundi byli miloučcí k zulíbání, což prozrazují pořízené fotografie z dostihového dne Mikuláš Greyhound Race 2010 přiložené níže, či na webových stránkách www.cgdf.cz:
http://www.cgdf.cz/cs/mikulas-greyhound-race-2.html

Avšak Santů, čertů i andělů bylo tohoto dne na chrtí dostihové dráze Praskačka poněkud víc a všichni měli pekelně moc práce při přípravě dostihů. „Jeď, jeď“, volala ještě brzy z rána úctyhodná čertice, když vidlemi pobízela Mikuláše sedícího za volantem traktoru, aby greyhoundům upravil dostihovou dráhu pořádně. Její partner, statný pekelník, ji přitakával. Přijeli na dostihy chrtů spolu a peklili tu oba pořádně, jak se na čertí plemeno sluší.

Švédská greyhoundí závodnice Sjudraget Lijane vůbec nechtěla zpět z dostihové dráhy, tak se jí tam líbilo. Chrti neměli k dispozici jen běžný Safety Car, ale rovnou Swift Car, v podání profesionálního dostihového greyhounda Swift Cruise, vysloužilého šampióna irských dostihových drah.

V distanci Greyhound – Sprint 300 m se nejlépe umístil krásný černý greyhound Sjudraget Dole, původem ze Švédska, na distanci Greyhound – Classic 525 m krásný modrý greyhound Mellison Kewell, původem z Irska.

Kdo z greyhoundů bude po celoročním bodovacím šampionátu dekorován na dalším ročníku slavnostního předávání chrtích „Oscarů“ v Praze – při předávání ocenění Zlatý chrt – Golden Greyhound, se dozvíte v patřičném odkaze webových stránek České greyhound dostihové federace

Znovu se ukázalo, že chrtí dostihová dráha Praskačka není jen chrtí závodní dráha, byť neobyčejně dobře technicky vybavená. Chrtí dostihová dráha Praskačka je i pravou oázou pro aktivní a kreativní trávení volného času při netradiční aktivitě – dostihovém sportu chrtů.
Dostihy chrtů s Mikulášem * Česká greyho Adresa : http://www.cgdf.cz
Kategorie: Sport
Klíčová slova: chrtí dostihy, česká gryhound dostihová federace, Mikuláš greyhound race
Uloženo: 03.12.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: 1
Hodnocení webu: 1

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde