Seznamte se s Nordic walking

Tento sport možná pro některé zní velmi tajemně, ale je to vlastně jen běžná chůze se speciálními hůlkami. Tento úžasný a příjemně namáhavý pohyb se k nám pozvolna dostával z Finska a nyní už má mnoho příznivců i u nás.


Chůze s teleskopickými holemi neboli Nordic Walking, je vhodný pohyb pro všechny věkové i výkonnostní skupiny.  Jedná se o vhodný sport pro lidi s aktivním přístupem k životu, se zájmem provozovat kondiční aktivitu venku, v přírodě. Právě díky speciálním nordic walking holím, můžete namáhat více svalových skupin, při správné technice používáte až 90 % svalstva a oproti normální chůzi spotřebujete mnohem více energie. Při chůzi s hůlkami tak můžete spálit za hodinu až neuvěřitelných 600 kcal.

 
Nordic Walking je aktivním pohybem jak pro lidi žijící aktivně, tak i pro úplné začátečníky. Jedná se o jednoduchou, účinnou a finančně dostupnou pohybovou aktivitou, kterou je možné provádět jednotlivě, ale i pro větší potěšení a umocnění prožitku nejlépe s přáteli, či ve skupině podobně zaměřených a nadšených lidí.
 
Největší výhoda nordic walkingu tkví v jednoduchosti a mnohostrannosti, kterou nabízí svou nenáročnou technikou. Není to čistě jenom chůzí, ale jedná se o komplexní kondiční cvičení, které můžete provozovat v přírodě, na cestě do práce, nebo jen tak při procházce se psem. Je až neuvěřitelné, jak může být tento sport flexibilní.
 
Jak si vybrat nordic walking hole
 
Správná velikost  nordic walking hole  lze spočítat dvěma způsoby. Prvním je vynásobení výšky těla koeficientem 0,66. Druhé, jednodušší pravidlo je, že pokud stojíte vzpřímeně, rukojeť musí být v úrovni pupíku.

Seznamte se s Nordic walking Adresa : http://www.all4walk.cz/
Kategorie: Sport
Klíčová slova: nordic walking, hole, hůlky, teleskopické hole
Uloženo: 01.08.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde