Okinawa karate na Letné

Od ledna 2010 se v Praze 7, hned vedle Letenského náměstí rozběhl profesionální klub původního okinawského Gódžú -rjú karate.

V době, kdy karate stále více ztrácí své dobré jméno, je často považováno za neefektivní balet a počet karatistů má snižující se tendence, doufáme, že otevření nového dódžó organizace Gódžú-rjú Budžucukan poslouží jako osvěta v této oblasti bojových umění. Vedoucí instruktor Jan Čech sensei strávil 8 let studiem karate v Japonsku, kde byl přijat jako osobní žák sensei Kató Tomojuki (10.dan Okinawa Goju-ryu) a v roce 2009 dostal svolení k zastupování svého učitele a organizace Gódžú-rjú Budžucukan v České Republice.

Trénink v nově otevřeném dódžó na Letné zaručuje cvičení podle tradiční okinawské metodiky za využití původních pomůcek jakými jsou například makiwara, číší nebo nádoby nigirigame. Zaměření tréninku není sportovní, je kladen důraz na funkčnost každé probírané techniky a každý jednotlivý pohyb má svůj bojový či výukový význam. Cvičení zahrnuje jak podrobné studium techniky, tak silově-dechová cvičení i samotné bojové aplikace.

Dódžó samotné je zařízené v japonském duchu, rozdělené na místnost s tradičními posilovacími nástroji a hlavní cvičební sál.
Všichni zájemci o bojová umění a lidé s chutí cvičit, nebo prostě třeba jenom zkusit něco nového jsou srdečně vítáni!
Okinawa karate na Letné Adresa : http://www.bujutsukan.cz
Kategorie: Sport
Klíčová slova: karate, okinawa, bojová, umění, makiwara
Uloženo: 15.03.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde