Poker tip

Taktika klamu: Karta zdarma

Umět klamat soupeře je velmi důležitá složka strategie každého pokerové hráče. Pokud váš bet či raise bude vždy znamenat, že máte silnou handu a váš check, že jste naopak v dané situaci slabí. Tak nad vámi budou mít vaši soupeři obrovskou výhodu, a to protože vždy budou znát sílu vaší kombinace. V předchozích článcích jsme hovořili o klamavých taktikách jako je blafování, semi-blaf a check-raise. Dalšími taktikami je karta zdarma, slowplay a indukování blafů či dorovnání.

Taktika klamu

Taktika klamu: Příklady
Taktika klamu: Slowplay
Taktika klamu: Karta zdarma
Karta Zdarma
Kartu zdarma obdržíte, pokud jste nebyli nuceni v daném kole sázek vsadit nebo dorovnat. V Hold´mu se můžete pokusit o kartu zdarma taky sázkou nebe raisem na flopu, s tím že budete doufat, že vaši hráči na turnu dají raději check. Ve skutečnosti je tato karta na turnu zaplacena vaší sázkou či raisem již na flopu, ale pokud tedy protihráči na turnu dají check, tak je to levnější cesta než dorovnávat další bet. Níže je uvedena výhoda karty zdarma.

Pokud vaše kombinace nebyla nijak vylepšena, měli byste se snažit co nejlevněji vidět další karty, které by vám mohli pomoci vyhrát danou handu. Hlavním záměr tohoto tahu tedy je, pokusit se vidět co nejlevněji další dvě karty. Například, vydržíte A-5 a flop je K-10-5. Pokud jeden protihráč vsadí, měl byste dát raise, s tím že budete doufat, že váš soupeř, který na flop vsadil, dá check. čímž vám umožní vidět zdarma i river.
Problém je zde takový, že se může stát, že vám dá soupeř re-raise anebo vsadí opět na turnu. Pojďme se podívat na tento příklad. Hráč ze střední pozice a vy s J♦-10♦ z buttonu dorovnáte velký blind. SB položí a BB call. Na flopu Q♦-7♦-5♣ jsou tři hráči. BB vsadí a hráč ze střední pozice fold. Pokud zde dáte raise, tak můžou nastat 4 situace:

Váš protihráč položí, pokud drží střední pár.
Váš protihráč vás dorovná a na turnu dá check. V tomto případě pokud na stůl nedojde žádný ♦, tak se vám naskytne možnost dát check a dostat se tak zdarma na river.
Váš soupeř dá call a pokud na turn nepřijde pro něj žádná nebezpečná karta tak vsadí.
Váš soupeř může dát re-raise.
V prvních dvouch situacích vaše strategie bude úspěšná, bez ohledu na to jestli trefíte flush či ne. V druhých dvou případech, vás tato strategie zavede od těžké situace, a může vás stá mnoho peněz. Z tohoto příkladu je jasně vidět, že tato strategie funguje nejlépe, pokud si myslíte, že by vás soupeř mohl karty složit. (například proti preflop agresorovi, u kterého tušíte, že netrefil flop a pouze pokračuje c-betem).
Poker tip Adresa : http://www.pokertip.cz/
Kategorie: Sázení­, kasí­na
Klíčová slova: Poker, freeroll, texas, poker texas holdem
Uloženo: 22.06.2010
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde