TERMOVIZE - úniky tepla a plísně

V posledních letech dochází ve velkém měřítku k výměnám oken u rodinných a bytových domů. Vedle nesporných pozitiv (nižší tepelné ztráty, lepší zvuková izolace, minimální nároky na údržbu, zvýšení estetické hodnoty objektu, …) se v praxi projevují i negativa, která mohou ovlivit komfort bydlení a zdraví.
Vzhledem ke spárovým netěsnostem zajišťovala původní okna výrazně vyšší výměnu vzduchu, než okna nová.
Po výměně oken dochází vlivem jejich vysoké těsnosti v krátké době ke zhoršení kvality vnitřního ovzduší. To to platí zejména v topném období, kdy se obecně méně větrá .

Kvalitu vnitřního ovzduší ovlivňují zejména tyto faktory:

Fyzikální - teplota a vlhkost vzduchu
Chemické - obsah anorganických a organických škodlivin (např. oxidy kyslíku a dusíku, formaldehyd, radon navázaný na částice prachu), …
Biologické - patogeny (bakterie, viry, plísně), roztoči, pyl rostlin, prach ze srsti zvířat, …

V zimních měsících dochází k podstatnému zvýšení dříve obvyklé vlhkosti v bytě, které se projevuje kondenzací vodní páry na oknech a vnějších stěnách s teplotou nižší než je teplota rosného bodu.

Dalším projevem zvýšení vlhkosti v interiéru bytu bývá tvorba alergenních plísní se všemi negativními důsledky na lidské zdraví.

Firma TERMOVIZE s.r.o. má v této oblasti více než pětiletou zkušenost. Termovize s.r.o. provádí kontrolou úniků tepla např. v rodinných domcích, bytových domech, školkách, školách, průmyslových objektech atd. pomocí temovizní techniky spolu s měřením aktuální relativní vlhkosti vzduchu a rosného bodu v interiéru pro lokalizaci míst s rizikem plísní. Nově zapůjčujeme DATALOGGER - záznamník teploty a relativní vlhkosti vzduchu s následným vyhodnocením naměřených hodnot (včetně určení kritických hodnot pro vznik plísní v měřených interiérech)
(více na http://www.termovize.com)
TERMOVIZE - úniky tepla a plísně Adresa : http://www.termovize.com
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: úspory tepla, úspory energie, plísně v interiéru
Uloženo: 16.07.2008
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde