Čerstvá vejce nově u Mléka z farmy

Zákazníci je mohou zakoupit už nyní na všech zastávkách rozvozových tras bučících dodávek Mléko z farmy.
„Naše filozofie je založena na čerstvé produkci a ani u vajíček tomu není jinak. Ty jsou bezprostředně po snesení sebrána, roztříděna a distribuována k zákazníkům,“ popisuje Stanislav Němec, majitel farmy a spoluzakladatel projektu Mléko z farmy a dodává: „U vejcí garantujeme nejvyšší jakost Extra A, která zaručuje, že vejce je po snůšce okamžitě vytříděno a k zákazníkovi se dostane nejpozději do týdne.“
Klíčanské nosnice jsou chovány v komfortním přirozeném prostředí nových voliér zrekonstruovaných v roce 2012 a splňují všechny standardy zvířecího welfare. Slepice tedy nejsou zavřené v malých klecích s minimem prostoru, ale mohou se volně pohybovat po prostorách voliéry, hřadovat, hrabat, popelit se a tedy chovat tak, jak se slepice přirozeně chovají.
Nosnice jsou krmeny výhradně krmivem z vlastní produkce, které se skládá převážně z kukuřice a pšenice. Jedná se o čistě přírodní krmivo bez jakýchkoliv chemických přídavků. Vaječný žloutek má pak správnou tmavou barvu a celé vejce i tradiční chuť.
Proč konzumovat vejce? – mýty a fakta
Tvrzení, že vejce škodí lidskému zdraví, neboť obsahují pro tělo nevhodný cholesterol, už dávno neplatí. Naopak konzumace vajec je pro lidský organismus velmi žádoucí. Alespoň jedno vejce denně by měly konzumovat děti, dospělí i sportovci. Vejce obsahují mnoho pro organismus prospěšných látek, jako je vitamin D (jedno vejce obsahuje více než 20 procent doporučené denní dávky), vitamin B12 nebo selen. Obsahují také velké množství bílkovin velmi bohatých na esenciální aminokyseliny, které člověk potřebuje pro zdravý vývoj a obnovu buněk. Dalším přínosem vajec je značné množství fluoru, který zvyšuje kvalitu zubů.

Co jste možná o vejcích nevěděli:
Podle statistik patří slepičí vejce k nejoblíbenějším potravinám na naší planetě.
I přes vysokou výživovou hodnotu mají vejce velmi nízkou kalorickou hodnotu – jedno vejce má v průměru 80 kalorií.
Nejlépe stravitelná jsou vejce vařená.
Jedním z objektivních měřítek kvality vajec je konzistence žloutku – čím lépe drží tvar, je vyklenutý a neroztéká se, tím je vejce čerstvější.
Není pravda, že by vejce s určitou barvou skořápky byla výživnější - je jedno, zda koupíme vejce bílá nebo hnědá.

Mléko z farmy je společným projektem farmářů Ing. Jana Millera a Ing. Stanislava Němce, kteří za něj osobně a nezprostředkovaně ručí svými jmény. Zatímco na Millerově farmě ve Svrkyni se mléko nadojí, v Němcově selské mlékárně v Radonicích je za přísných hygienických parametrů zpracováno na konečné výrobky a pomocí vlastních aut distribuováno ke spotřebitelům. Další mléko pochází ze soukromých farem rodiny Brodských z Nehvizd, Roubíčkových ze Staré Boleslavi a pana Strnada z Rostoklat. V roce 2013 získala Němcova selská mlékárna Radonice ocenění nadace Comenius „Českých 100 nejlepších“ v oblasti „Zemědělství a potravinářství“.

Čerstvá vejce nově u Mléka z farmy Adresa : http://www.mlekozfarmy.cz
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: mléko z farmy, domácí mléko, farmářské mléko, čerstvé mléko, mléko, vejce
Uloženo: 25.06.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde