Frézování komínů

Přemýšlíte o výměně kotle, nebo krbových kamen o vyšším výkonu? Potřebujete vyvložkovat komín, či zvýšit jeho tah? Řešením pro vás je frézování komínových průduchů.
Správný průměr průduchu komínu zaručuje bezchybný tah, ale také úsporný provoz spotřebiče. Jak ovšem dosáhnout zvětšení průduchu u stávajících komínů? Jako jednoduchý způsob se nabízí frézování.
Frézování se provádí frézovací hlavicí. Na této hlavici jsou připevněny vysoce tvrzené řetězy, jejichž velikost lze nastavit, tím dosáhneme požadovaného průměru průduchu. O pohon hlavice se stará kompresor, který roztáčí hlavici na rychlost více než 6000 otáček za minutu. Pomocí odstředivé síly vyfrézuje hlavice otvor v komínovém zdivu.
Frézujeme skrz ústí komínu, případně kontrolním, nebo vymetacím otvorem z půdy. Proto se nemusíte obávat prachu, nebo nečistot ve vašem obydlí. Otvory, kterými by mohl vnikat prach do bytu, překryjeme. Rozdrcené zdivo potom vybereme komínovými dvířky.
A které materiály jsou vhodné pro vyfrézování? Pro frézovaní jsou vhodné komíny postavené z plných pálených cihel. Frézovat lze také betonové komínové hlavy, betonové věnce při průchodu komínů skrz stropy, nebo komíny vytažené maltou. Přestože frézování probíhá uvnitř komínu a fréza odebírá jen část vnitřního materiálu, je nutné komín vyvložkovat, z důvodu pronikání spalin stěnami komínu. Od dehtu a sazí lze frézováním vyčistit komíny osazené šamotovým, kameninovým nebo azbestovým ochranným pouzdrem.
Výhoda vyfrézovaní komína oprati stavbě nového je především v nákladech. Cena včetně vyvložkování se pohybuje okolo 30% až 60% nákladů na demolici a stavbu nového komína. Frézovat lze bezpečně i starší komíny. Nezanedbatelnou výhodou je také úspora času, práce totiž obvykle netrvá déle než jeden nebo dva dny. Pokud tedy přemýšlíte o zvětšení průduchu komínu, bude frézování správnou volbou.

Frézování komínů Adresa : http://www.kominy-plachy.cz
Kategorie: Průmysl, zemědělství­, výroba
Klíčová slova: Frézování komínů
Uloženo: 28.03.2014
Hodnocení (jako ve škole) 
Hlasuj:   1 2 3 4 5
Hodnocení recenze: Nic
Hodnocení webu: Nic

Tip: nejlepší výběr dovolených 2024


 
Copyright © 2005-2024 by Zdeněk Hejl. Zásady ochrany osobní­ch údajů.
Napište (nechte si napsat) recenzi. Hodnocení­ a kritika webu Web-Recenze.cz | Reklama zde